το-µαγικό-ταξίδι-της-χρυσαλλίδας-πα-850316
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 05.05.2022 | 11:55

Το µαγικό ταξίδι της Χρυσαλλίδας…! : Παρουσίαση βιβλίου στο θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Το µαγικό ταξίδι της Χρυσαλλίδας…! της Μαρίας Καρλή θα φιλοξενήσει το  θέατρο «Ιάκωβος Καµπανέλλης» (Μπιχάκη 8, Δηµαρχείο Αγ.Ι. Ρέντη) το Σάββατο 7 Μαϊου στις 6.30 το απόγευμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Χρυσάνθη Λάµπρου προϊσταµένη 14ου τµήµατος Προσχολικής Αγωγής Δήµου Νίκαιας –  Αγ.Ι.Ρέντη, Κατερίνα Χονδροµπίλα εικονογράφος, Μαρία Καρλή παιδαγωγός-συγγραφέας. Θα ακολουθήσει δραµατοποίηση του παραµυθιού από :

Χαρά Γιατρά: Ουράνιο Τόξο!

Κυρά Νικολαΐδου: Πασχαλίτσα!

Λυδία Ξενιά: Κάµπια – Χρυσαλλίδα!

Σωκράτης Ξενιάς: Ήλιος!

Κωνσταντίνα Πατσιά: Μελισσούλα!

Ευαγγελία Πατσιά: Μελισσούλα!

Αύρα Τζιάνη: Πεταλούδα!

Νίκη Τζιάνη: Πεταλούδα!

 

Η παρουσίαση του βιβλίο είναι μια συνδιοργάνωση Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και εκδόσεων ΗΔΥΕΠΕΙΑ.

 

 Λίγα λόγια για το βιβλίο (+CD)

Ο ήλιος έλαμπε στον καταγάλανο ουρανό… και μια μικρή κάμπια ξεκινά το ταξίδι της πάνω στον κορμό μιας μουριάς, κάνοντας όνειρα…! Προσπαθεί να πλησιάσει όλο και πιο κοντά στο φως του Ήλιου… να γνωρίσει και­νούργια μέρη και να βρει συνοδοιπόρους στο ταξίδι της…! Ένα παραμύθι για την πίστη στον εαυτό μας, και την όμορφη αλλαγή εσωτερική κι εξωτε­ρική που βιώνουμε…!

Εικονογράφηση: Κατερίνα  Χονδρομπίλα

Αφήγηση: Μαρία  Καρλή

Μουσική: Νίκος  Πιτλόγλου

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 Η Μαρία Καρλή γεννήθηκε στον Πειραιά. Ερ­γάζεται ως Παιδαγωγός στους Παιδικούς Σταθ­μούς του δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη από το 2000.Τα καλοκαίρια της πάντα βρίσκει χρόνο κι επι­σκέπτεται το χωριό της, την Πύλο Ν. Μεσσηνί­ας· ένα όμορφο ησυχαστήριο αλλά ταυτόχρο­να πηγή έμπνευσης, αρμονίας, ξεγνοιασιάς και ξεχωριστών αναμνήσεων.

Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να ακο­λουθήσει σπουδές ως Παιδαγωγός Προσχολι­κής Ηλικίας. Παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα: «Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη στην Πρώτη Παιδική Ηλικία» στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Λειτουργία Παιχνιδότοπων», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Πειρα­ϊκού Συνδέσμου, ενώ παλιότερα είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το τραγούδι στο μουσικό τμήμα του δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Έτσι οδηγήθηκε να ψάξει να βρει κι άλλους τρόπους επικοινωνίας σε εποχή καραντίνας.

Ως άνθρωπος, που την χαρακτηρίζει η αισιοδοξία, η ευαισθησία και η αγάπη, βρή­κε τον τρόπο να τα μοιραστεί και να τα επικοινωνήσει μέσα απ’ τα παραμύθια της. Έτσι δημιουργήθηκαν τόσο απλά κι αληθινά τα δυο της παραμύθια: τα «Χελιδο­φτερουγίσματα» που είναι υπό έκδοση και «Το μαγικό ταξίδι της Χρυσαλλίδας!». Δυο παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά, που μέσω της αγνότητας εκφράζουν το θάρρος και την πίστη που κρύβουμε μέσα μας.

 

Τόσο απλά κι αληθινά όσο είναι και

η αγάπη της για το κάθε παιδί, για κάθε άνθρωπο…