Την έκθεση «Αρμένιοι Φωτογράφοι 1922-1960» εγκαινίασε ο Γιώργος Ιωακειμίδης 

Μια ιδιαίτερα σημαντική και ιστορική Έκθεση Φωτογραφίας στην Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Ρέντη εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

  «Αρμένιοι φωτογράφοι αποτυπώνουν την ιστορία της πόλης

 Από το 1922 που γεννιέται η προσφυγική Κοκκινιά, οι Αρμένιοι, είναι μετά τους μικρασιάτες Έλληνες, η δεύτερη σε μέγεθος κοινότητα της πόλης. Με μεγάλη δράση, συμμετοχή, ξεχωριστή κουλτούρα και δυναμισμό, αναδεικνύονται σε σημαντικό κοινωνικό παράγοντα για την ανάκαμψη της πόλης και την πρόοδο στις δύσκολες συνθήκες στα χρόνια που ακολουθούν.

Μέσα σε αυτή την πορεία, ξεχωρίζουν οικογένειες φωτογράφων και μεμονωμένοι καλλιτέχνες που καταφέρνουν να αποτυπώσουν μοναδικές ιστορικές στιγμές που χαρακτηρίζουν την πορεία της πόλης, την καθημερινότητα των ανθρώπων και τις δυσκολίες των καιρών.

Η σπουδαία αυτή δουλειά της περιόδου 1922 – 1960, παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη «Ντίνος Κατσαφάνας», σε μια έκθεση φωτογραφίας σπάνιας ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, που αξίζει να επισκεφτούμε όλοι, ιδιαίτερα οι μαθητές και η νέα γενιά, μέσα από το πρόγραμμα οργανωμένων ξεναγήσεων που προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τα σχολεία της πόλης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Απριλίου, έγιναν χθες Κυριακή 16 Φλεβάρη, με μια πολύ όμορφη εκδήλωση».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ

Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη, Νίκαια

Διάρκεια έκθεσης: 16 Φεβρουαρίου – 12 Απριλίου

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή 10:00 – 14:00

Τετάρτη 17:00 – 20:00

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου η έκθεση θα παραμείνει κλειστή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ, ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!