«Θέατρο κατ’ οίκων» στο ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ

Από το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ από τις νόμιμες εξαρτήσεις, ξεκινά φέτος το Εθνικό Θέατρο το «Θέατρο κατ’ Οίκων». Μετά την επιτυχία του στη συμπρωτεύουσα εγκαινιάζει και στην Αθήνα τις δράσεις του αυτές, σε μια προσπάθεια να έρθει κοντά στη θεατρική πράξη ένα μεγάλο κομμάτι των κοινωνικά ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.

Συμπολίτες μας που αδυνατούν να φτάσουν ως τις θεατρικές σκηνές λόγω μεγάλης ηλικίας, αναπηρίας, νοσηλείας, παραμονής σε ίδρυμα ή εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα καθώς και άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης, συμμετέχουν στη θεατρική διαδικασία μέσα από δρώμενα που γίνονται στο χώρο τους.

Η σύμπραξη των δύο φορέων ξεκινάει με ένα διαδραστικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο: «Άστεγος: Μια έννοια προς εξερεύνηση», το οποίο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Θεραπευτικού Προγράμματος και θα απευθύνεται στα μέλη του που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.

Στην εποχή της κρίσης η ταυτότητα των αστέγων έχει αλλάξει δραματικά, αφού ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Η διεύρυνση της έννοιας του άστεγου είναι απαραίτητη για να ανακαλυφθούν οι ομοιότητες με τον τυπικό άνθρωπο που ζει στο σπίτι του, αλλά και για να γίνουν βαθύτερα κατανοητές οι διαφορές τους. Μέσα από θεατρικά κείμενα, ασκήσεις και τεχνικές θα επιχειρηθεί μια πολύπλευρη και βιωματική διερεύνηση του φαινομένου της εξάπλωσης του άστεγου πληθυσμού, με στόχο τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει δύο συναντήσεις, στις 24 και 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00 στο ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, Χαρβούρη 1,Μετς . Το εργαστήρι συντονίζουν η κα. Στέλλα Ράπτη, ηθοποιός – υπεύθυνη του Θεάτρου Κατ’ Οίκων, και η κα. Ιωάννα Βαλσαμίδου ως ψυχοδραματίστρια – προσωπικό θεραπείας στο ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 210 9237777, 2109215776 και στο info@kethea-alfa.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!