«Ταξίδια Ιστορίας» στη Θεσσαλονίκη

Γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική) έρχονται να φωτίσουν τα πολιτιστικά σεμινάρια «Ταξίδια Ιστορίας» που διοργανώνονται από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα «Ταξίδια Ιστορίας» στοχεύουν στην ανάδειξη της διαχρονικής-διαπολιτισμικής χρήσης μνημείων της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που έχει επανειλημμένα υμνηθεί για την πολιτιστική της κληρονομιά συνδέοντας ανατολή και δύση και δίκαια χαρακτηρίζεται ως «Το σταυροδρόμι των πολιτισμών».

Πρόκειται για δέκα σεμινάρια που απευθύνονται σε κάθε ενήλικο πολίτη που θέλει να γνωρίσει τα ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της πόλης καθώς και σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εξοικειωθούν με το σχεδιασμό σχετικών βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με χρήση ιστορικού σεναρίου και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 16 Νοεμβρίου 2012 στο e-mail : [email protected]

Πληροφορίες: Ανθούλα Χασίδου,  2310-840295, Τμήμα Προγραμματισμού και Μελετών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δήμου Θεσσαλονίκης

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!