ΣΕΗ κατά Γιατρομανωλάκη: Αποσιωπά την πλήρη αλήθεια

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 12 Μαρτίου 2021 - 16:30
  • Comments Off
ΣΕΗ κατά Γιατρομανωλάκη: Αποσιωπά την πλήρη αλήθεια
Ο Νίκος Νικολάου τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του ΚΘΒΕ,. Την ίδια ώρα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στρέφεται κατά του υφυπουργού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.
Αφορμή για την κόντρα στάθηκε αποστροφή της ανακοίνωσης του υπουργείου, στην οποία αναφέρόταν ότι «σε συνέχεια της μη αποστολής εκ μέρους του ΣΕΗ και του τηλεοπτικού σταθμού των αιτούμενων στοιχείων, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο αρμόδιος Υφυπουργός κατέθεσε αίτηση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να χορηγηθούν στο Υπουργείο τα όποια σχετικά με την ανωτέρω υπόθεση στοιχεία».
Το ΣΕΗ απάντησε κατηγορώντας τον κ. Γιατρομανωλάκη για αυθαίρετη δήλωση σημειώνοντας ότι στις 24 Φεβρουαρίου έλαβε επείγουσα εμπιστευτική επιστολή από τον υφυπουργό, με την οποία τους ζητούσε στοιχεία για την υπόθεση Νικολάου και αντίγραφα υφιστάμενου φακέλου καταγγελίας για το εν λόγω πρόσωπο. Μέσα σε δύο ώρες, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας και και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Πασχάλης Τσαρούχας απάντησαν εγγράφως στον υφυπουργό Πολιτισμού και συγκεκριμένα:
«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Κατόπιν του υπ΄ αριθμόν ΕΠ3833/24.2.2021 εγγράφου σας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι οι καταγγελίες που έχουν περιέλθει στο σωματείο μας και αφορούν σε πράξεις που σχετίζονται με αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έχουν ήδη από την πλευρά μας κατατεθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Ως εκ τούτου, οι έχοντες έννομο συμφέρον δύνανται αρμοδίως να τις αναζητήσουν από την επιληφθείσα Εισαγγελική Αρχή».
Μάλιστα, το ΣΕΗ έδωσε στη δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο που πιστοποιεί την παραλαβή του φακέλου από το υπουργείο Πολιτισμού.
Μετά τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά, επισημαίνει το ΣΕΗ, «αναρωτιόμαστε ποιος δίνει το δικαίωμα στον κ. Υφυπουργό να αποσιωπά την πλήρη αλήθεια και ουσιαστικά να αφήνει αιχμές για συγκάλυψη από το Σωματείο μας.

Το έργο και η δράση μας κρίνεται και θα κριθεί στο σύνολό της από τα χιλιάδες μέλη του Σωματείου μας και τα συλλογικά του όργανα» επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι το ΣΕΗ λειτουργεί και δρα στο πλαίσιο των εσωτερικών ενδοσωματειακών καταστατικών του αρχών που άπτονται της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

«Γι’ αυτό ακριβώς, άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, παραπέμψαμε τον κ. Υφυπουργό στην επιληφθείσα Εισαγγελική αρχή», καταλήγει στην ανακοίνωση το ΣΕΗ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΕΗ, ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]