Πρεμιέρα για την ταινιοθήκη της Θεσ/νίκης

Ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης που, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Δημήτρη Εϊπίδη, αποτελεί «έργο ζωής του φεστιβάλ – προσφορά του στην πόλη που το φιλοξενεί 53 χρόνια και γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια της ανεξαρτητοποίησης της».

Ήδη, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης που εγκαινιάστηκε το Σάββατο έχει εξασφαλίσει 700 τίτλους ταινιών.

«Στόχος μας είναι να αποτελέσει η Ταινιοθήκη πυρήνα κινηματογραφικού πολιτισμού στην πόλη και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του κινηματογράφου», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που ως πρόεδρος και του Φεστιβάλ ανάλαβε μέσω του δήμου και σειράς ευρωπαϊκών πόρων και διεκδικούμενων χορηγιών

Η πρώτη προβολή είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 19.30 στην αίθουσα «Παύλος Ζάνννας» του κινηματογράφου «Ολύμπιον» με την ταινία «Καραβάτζιο» του Ντέρεκ Τζάρμαν, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος με θέμα «Η κινηματογραφική ζωή της ζωγραφικής».

Θα ακολουθήσουν προβολές πέντε ακόμη «εικαστικών ταινιών» («Εγώ λάτρεψα το γυμνό» των Herbert Veseley και Leo Tichat, «O ζωγράφος Πικάσο» του Luciano Emmmer, «Ο λαϊκός ζωγράφος Πιροσμανί» του Giorgi Shengelaya, και τα μικρού μήκους φίλμ «Τουλούζ Λοτρέκ» του Robert Hessens και «Βαν Γκόγκ», «Πώλ Γκωγιέν», «Γκερνίκα» του Αλέν Ρενέ.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Τάκης Κανελλόπουλος» του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα αποτελέσει και την έδρα της ταινιοθήκης.

Η ταινιοθήκη θα λειτουργεί κανονικά ολόκληρο το χρόνο στη Θεσσαλονίκη με αδιάλειπτο πρόγραμμα προβολών ανά εβδομάδα. Το εισιτήριο θα στοιχίζει 4 ευρώ και 3 ευρώ για τα μέλη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!