«Πολιτισμός και Εξωστρέφεια»: Παρουσιάστηκε το βιβλίου του Κώστα Λασκαράτου

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κοινού στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της ΕΡΤ, Κώστα Λασκαράτου “Πολιτισμός και Εξωστρέφεια” των εκδόσεων Ι. Σιδέρης.

Το βιβλίο «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια», αποτελεί μια σύγχρονη ματιά στην ελληνική πολιτιστική διπλωματία. Η σχέση πολιτισμού και εξωτερικής πολιτικής, αποκαλύπτεται μέσα από έξι παραδείγματα εξαιρετικά ομιλούντων ελληνικών μουσείων. Μέσα από αυθεντικές μαρτυρίες προσωπικοτήτων οι οποίες, εκ της θέσεως τους, διαδραμάτισαν ή διαδραματίζουν ρόλο στο πεδίο της πολιτιστικής εξωτερικής πολιτικής, ανιχνεύεται η λειτουργία κεντρικών πολιτιστικών φορέων και ερευνώνται οι τρόποι μέσω των οποίων αυτά συμβάλλουν στην προσέγγιση κρατών και κοινωνιών.

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Γκερέκου – «Περιουσιακό στοιχείο της ΕΡΤ» η Παρασκευοπούλου

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου έκλεψε τις εντυπώσεις με μια εμπνευσμένη ομιλία για την δύναμη του πολιτισμού, ενώ η πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη, μαγνήτισε το κοινό με την ουσιαστική της παρέμβαση για τα μουσεία.

«Το δίπολο Πολιτισμός και Εξωστρέφεια είναι στο DNA της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης», σχολίασε σε παρέμβαση του από της Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Από το Παρίσι, ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, εστίασε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση και στον σύγχρονο πολιτισμό.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, την οποία ο οικοδεσπότης χαρακτήρισε «περιουσιακό στοιχείο της ΕΡΤ», υπογραμμίζοντας το χάρισμα της στον συντονισμό των ειδήσεων αλλά και… απαιτητικών εκδηλώσεων, όπως αποδείχθηκε η βραδιά στον κατάμεστο κήπο του συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι παρουσιαστές Αλεξάνδρα Καϋμένου, Ευτύχης Γρυφάκης, Κώστας Μαρδάς και Μαρία Σιώζου, ο ηθοποιός Όθωνας Μεταξάς, η ερμηνεύτρια Γιώτα Γιάννα, η πολιτική αναλύτρια της RASS, Μαρία Καρακλιούμη, o πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Animasyros, Βασίλης Καραμητσάνης, ο αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής, ο εργατολόγος, Διονύσιος Τεμπονέρας, ο πρόεδρος του e-real estate, Θέμης Μπάκας, ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου, πλήθος Ακαδημαϊκών Καθηγητών και δημοσιογράφων όπως ο διευθυντής του aftodioikisi.gr, Χρίστος Βούζας και οι πολιτικοί συντάκτες Χάρης Ιωάννου, Νίκος Λιονάκης, Δημήτρης Κουκλουμπέρης, Ανδρέας Μπελεγρής, Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Comments are closed.


Recent Posts

Δοκός: Το άγνωστο ελληνικό νησί, στο οποίο βρέθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου

Βρίσκεται ανάμεσα στην Ύδρα και την Ερμιόνη στον Αργολικό κόλπο και πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν την ύπαρξή αλλά και…

32 δευτερόλεπτα ago

Παρίσι: TikToker ζει σε μικροσκοπικό διαμέρισμα 9 τ.μ. και δείχνει πώς είναι

Viral έχει γίνει TikToker με το όνομα χρήστη @shump_ χάρη σε βίντεό της που δείχνει το μικροσκοπικό διαμέρισμά της, το…

33 δευτερόλεπτα ago

Γιατί ο δήμαρχος Σπάρτης ζητά παραίτηση δημοτικού συμβούλου του

Ο δήμαρχος Σπάρτης ζήτησε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, από το μέλος της παράταξης του Μιχάλη…

11 λεπτά ago

Ακρίβεια: Έρχονται ανατιμήσεις σε τουλάχιστον 40 είδη πρώτης ανάγκης (λίστα)

Toυλάχιστον 40 κατηγορίες ειδών πρώτης ανάγκης πρόκειται να λάβουν αύξηση έως και 20% σε δύο δόσεις, τον μήνα Αύγουστο και…

15 λεπτά ago

Νίκολα Μάλμπασα: Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας

Η πόρτα της φυλακής… ανοίγει για τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Νίκολα Μάλμπασα. Δικαστήριο του Βελιγραδίου καταδίκασε τον Νίκολα Μάλμπασα…

27 λεπτά ago

Λόφος του Στρέφη: ΜΑΤ ξανά για την “ανάπλαση Μπακογιάννη”

Με τα ΜΑΤ θα κάνει ανάπλαση ο Μπακογιάννης. Για άλλη μια μέρα τα ΜΑΤ βρίσκονται στο λόγο του Στρέφη, ώστε…

31 λεπτά ago