Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο

Έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 90 ετών, η σπουδαία ηθοποιός, Μαρία Βούλγαρη Βέμπο.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος της Νικόλας Βέμπος. H κηδεία της όπως ενημερώνει ο γιος της έγινε χθες.

Η ανάρτηση για τον θάνατο της Μαρίας Βούλγαρη Βέμπο
«Αγαπητοί μου φίλοι.

Με λύπη θα ήθελα να ανακοινώσω πως η μητέρα μου Μαρία Βούλγαρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Α κοιμητήριο Αθηνών στον Ι.Ναό των Αγίων Θεοδώρων εντός του κοιμητηρίου την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00.

Στη μητέρα μου άρεσε να στηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς και πιστεύω πως θα της άρεσε πολύ αν αντί στεφάνων, προσφέρατε στην μνήμη της κάποια ενίσχυση στην προσπάθεια της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» που προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όποιον χρειάζεται, όπως φυσικά μπορεί ο καθένας. Πληροφορίες θα βρείτε πιο κάτω.

Έχω ήδη φροντίσει να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ενημερώσω σχετικά με την στήριξη εις μνήμην της ώστε να την μνημονεύσουν της στις δράσεις τους όπως άλλωστε κάνουν ήδη σε αντίστοιχες περιπτώσεις.Αντίο μανούλα, σ’ αγαπώ, θα ζεις στις καρδιές μας.
Αιωνία της η μνήμη».

Η Μαρία Βούλγαρη Βέμπο γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Βέμπος αδελφός της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δυο γιους. Ήταν απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1952 στη παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

Φιλμογραφία

Ο αλύγιστος (1968)
Ο ατσίδας (1962) [Βούλα Μαυροφρύδη]
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Κλειώ]
Έξω οι κλέφτες (1961) [Τριανταφυλλιά Αδάμαντα]
Το έξυπνο πουλί (1961) [Ηρώ Δαλέζη]
Σαρακατσανισσα (1959)[Αγγέλα, αποπλανημένη μητέρα από τον Δήμο Σκαφίδα]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1956)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΠΕΘΑΝΕ, ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΒΕΜΠΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!