Παρουσίαση βιβλίου ΟΠΣΑ για Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 5/11/2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η παρουσίαση του βιβλίου σεμιναρίων – ομιλιών (2007-2010) του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), με τίτλο: «Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Στο πάνελ παρουσίασης του βιβλίου συμμετείχαν οι παρακάτω διακεκριμένοι εκπρόσωποι από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δικαιοσύνης και της Παιδείας:

α) ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

β) ο κ.Ιωάννης Σγουρός, περιφερειάρχης Αττικής & πρόεδρος ΕΠΕ

γ) ο κ. Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας

δ) ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ

ε) ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γ.Γ. .Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφ. Αττικής & π. δήμαρχος Αιγάλεω

ζ) ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

η) ο κ. Παύλος Καμάρας, πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής &

π. δήμαρχος Πεύκης

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταύρος Γεωργάκης, μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πάνελ εξήραν τη δράση του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, επί 16 χρόνια δημάρχου Ηλιούπολης και των συνεργατών του. Αναφέρθηκαν επίσης στη χρηστική αξία της έκδοσης ενός βιβλίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και απόψεις σε όλους όσους είτε θέλουν να ασχοληθούν με την Aυτοδιοίκηση, είτε ασχολούνται ήδη, αλλά και για τους ενεργούς πολίτες, που επιθυμούν να γνωρίζουν πώς διοικείται η πόλη που ζουν και πώς μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτής της πόλης.

Ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α, ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους και μετά από μια σύντομη αναφορά στο 6ετές έργο του Ομίλου, τίμησε δύο εξαίρετους επιστήμονες-λειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους κ.κ. Γεώργιο-Σταύρο Κούρτη, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και Κωνσταντίνο Μπακάλη, πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ.

Οι τιμώμενοι συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν το έργο του ΟΠΣΑ, με τον πάντα εύστοχο λόγο τους και την ανελλιπή παρουσία τους στις ομιλίες-σεμινάρια. Αξίζει να σημειωθεί η πρόταση του κ. Κούρτη για την πιστοποίηση του Ο.Π.Σ.Α, ως επίσημου φορέα με αποστολή την προετοιμασία στελεχών αυτοδιοίκησης.

Οι ομιλίες-σεμινάρια του ΟΠΣΑ για το έτος 2012 συνεχίζονται. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ, Μ.Αντύπα 86,Ηλιούπολη) , με θέμα: «Συνεργασία αυτοδιοίκησης και φορέων εθελοντικής προσφοράς με την Εκκλησία, προς την κατεύθυνση της ιατρικής και υγειονομικής στήριξης αδύναμων πασχόντων πολιτών».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr και στο τηλ. 210 9922301.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!