«Όραμα για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας»

Ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης προτάσεων για το διαγωνισμό «Όραμα για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας», που διοργάνωσε το CulturePolis στο πλαίσιο του προγράμματος SUSTCULT. Το CulturePolis έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 35 συμμετοχές ατόμων που κατέθεσαν τη σκέψη τους για το Όραμά τους, για το πώς επιθυμούν να δουν την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας… σε έξι χρόνια από σήμερα, το 2018, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη περιοδική έκθεση της UNESCO.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου οι διοργανωτές:

Οι συμμετοχές προωθήθηκαν – ανώνυμα, στην τριμελή Κριτική Επιτροπή για αξιολόγηση και ψήφιση των τριών επικρατέστερων. Στη συνέχεια οι τρεις επικρατέστερες συμμετοχές θα παρουσιαστούν στο διαδίκτυο και στη σελίδα facebook του CulturePolis για να ψηφίσουν όσον το δυνατόν περισσότεροι ποια πρόταση και σύνθημα για το Όραμα θεωρούν τα καλύτερα. Οι προτάσεις και η διαδικασία τελικής επιλογής θα ανακοινωθούν στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Το κάθε μέλος της Κριτικής Επιτροπής εκπροσωπεί μια από τις ομάδες που συνθέτουν τη Συμβουλευτική Επιτροπή SUSTCULT Κέρκυρα/Παλιά Πόλη.

Συγκεκριμένα:

  1. ΟΤΑ/Δημόσιο/Πανεπιστήμια, ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας

  2. Πολιτιστικές και Εθελοντικές Οργανώσεις, ο κ. Γιώργος Πουλημένος, Εκπρόσωπος Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

  3. Επαγγελματικοί και Επιστημονικοί Φορείς, ο κ. Βασίλης Σώζος, Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων

Υπενθυμίζουμε ότι τελικός νικητής θα προσκληθεί να συμμετάσχει ως φιλοξενούμενος του CulturePolis, στην τελική διεθνή διάσκεψη του έργου SUSTCULT για τη βιώσιμη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, που θα πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα, στο τέλος του 2013/αρχές 2014, ενώ οι επόμενοι δύο που θα ακολουθήσουν σε βαθμολογία θα λάβουν ως βραβείο από ένα βιβλίο για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου-καφέ «Πλους».

Τη Δευτέρα 19/11, στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΜΑΕΔΗΚ, Φαληράκι κατά τη 4η Συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής SUSTCULT Κέρκυρα/Παλιά Πόλη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επικαιροποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης 2006-2012, θα παρουσιαστούν και τα πρώτα συμπεράσματα που απορρέουν από το Διαγωνισμό: Όραμα για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.

ΠΗΓΗ: corfu-news.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!