Ωραιόκαστρο: Εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια απελευθέρωσης Μακεδονίας 1912-1913»

Στο κτίριο «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»  στο Παλαιόκαστρο φιλοξενείται από την Κυριακή, 7 Απριλίου, η κινητή περιοδική έκθεση «Κειμήλια απελευθέρωσης Μακεδονίας 1912-1913». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου μαζί με το δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το ΥΜΑΘ, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Γ’ Σώμα Στρατού και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΘ και περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό της εποχής. Οι επισκέπτες της μπορούν να δουν για πρώτη φορά από κοντά αδημοσίευτο υλικό από κείμενα, φωτογραφίες, κειμήλια του ελληνικού στρατού και των άλλων στρατιωτικών δυνάμεων που πήραν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους. Μεταξύ άλλων εκτίθενται στρατιωτικές στολές της εποχής μαζί με τα εξαρτήματά τους, ξίφη, ξιφολόγχες, παράσημα, αναμνηστικά διπλώματα και λοιπά ενθυμήματα των Βαλκανικών Πολέμων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο,13/4/2013 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι Ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από  :Δευτέρα έως Παρασκευή  και ώρες από 10.00΄-13.00΄και 17.00-20.00. Το  Σάββατο από  :10.00¨-12.00¨. Τα σχολεία προγραμματίζουν τις επισκέψεις τους τα πρωϊνά. Για οποιαδήποτε πληροφορία  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2313 30 4091, με το  Γραφείο Παιδείας και  Κοινωνικής  Πολιτικής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση