ο-γιάννης-γαλανόπουλος-από-τον-δήμο-φυ-1100319
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 30.11.2022 | 14:58

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος από τον Δήμο Φυλής στη σειρά “Μια νύχτα του Αυγούστου” της Βικτόρια Χίσλοπ

Άλλη μια ωραία τηλεοπτική στιγμή για τον σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας του Δήμου Φυλής “Υπερφωτισμένοι”, Γιάννη Γαλανόπουλο, ο οποίος συμμετείχε ως ηθοποιός στο “Μια νύχτα του Αυγούστου”, στην ΕΤ1 (επεισόδιο 9). Η εν λόγω σειρά αποτελεί τη συνέχεια της σειράς “Το Νησί”, είναι και αυτή βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Victoria Hislop, με πρωταγωνιστές τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, τον Γιάννη Στάνκογλου, τη Γιούλικα Σκαφιδά, τον Γιώργο Καραμίχο, τη Μαρία Καβογιάννη κ.α. Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της ταλαντούχας Ζωής Σγουρού (φωτο), υποδύθηκε τον φύλακα του Λεπροκομείου Αθηνών έχοντας ένα διάλογο, στην αρχή του επεισοδίου, με τον γιατρό Νίκο Κυρίτση (Αλέξανδρος Λογοθέτης) σχετικά με τους ασθενείς της δομής.

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος πρόσφατα είχε άλλη μια πολύ σημαντική στιγμή στη θεατρική του διαδρομή, αφού κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, για την παράσταση “La Nona” όπου πέρα από σκηνοθέτης, πρωταγωνιστούσε ως γιαγιά 100 ετών.

Η παράσταση αυτή ήταν η 5η παραγωγή των “Υπερφωτισμένων” και ανέβηκε σε πολλούς Δήμους της Αττικής ενώ διαγωνίστηκε σε τρία Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Κορίνθου, Σπερχειάδας και Θερμαϊκού) “διαφημίζοντας” τον Δήμο Φυλής και αποσπώντας πολύ καλές κριτικές, 5 Βραβεία (Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Παράστασης, Μουσικής – Νίκος Γκουβίτσας, Α’ Ανδρικού Ρόλου – Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Αφίσας – Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη καθώς και 2 Επαίνους Ερμηνείας για τον Γιάννη Γαλανόπουλο και την 7χρονη κόρη του Διονυσία Ιωάννα Γαλανοπούλου, που είχε το ρόλο της αφηγήτριας.

Η πρεμιέρα του έργου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επί τρεις ημέρες στην κατάμεστη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Φυλής με την υποστήριξη του Πρόεδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φυλής, Γιώργου Μαυροειδή.

Στη συνέχεια, όλη η περιοδεία των “Υπερφωτισμένων” έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο οποίος είναι δίπλα στην Ομάδα από το ξεκίνημά της το 2018. Συμπαραστάτης στην Ομάδα και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης. Σε κάθε σταθμό μαζί με τον αξιόλογο θίασο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Γαλανόπουλος ως συγγραφέας Θεατρικών Έργων έχει λάβει τρεις Πανελλήνιους Επαίνους Συγγραφής, ενώ η βραβευμένη κωμωδία του “Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι”, που απολαύσαμε επί δυο σαιζόν από τους “Υπερφωτισμένους”, θα ανέβει σύντομα από την αξιόλογη Θεατρική Ομάδα Ψυχικού σε σκηνοθεσία Μερόπης Τσαούση.