Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου τιμά τους μουσικούς της περιοχής

Εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν οι μουσικοί της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με στόχο να τονιστεί η πλούσια μουσική παράδοση του τόπου. Παράλληλα από το Δήμο ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στο Στάδιο Βελεστίνου με αφορμή τη διεξαγωγή του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Ρήγα Φεραίου-ΑΕΚ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται από τη Δημοτική Αρχή, προωθείται η διοργάνωση εκδήλωσης στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου θα τιμηθούν όλοι οι μουσικοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παίζοντας μουσική και αναδεικνύοντας συχνά-πυκνά την πλούσια παράδοση που υπάρχει σε αυτό το είδος τέχνης. Εξάλλου οι περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι συνδεδεμένες με την παραδοσιακή δημοτική και λαϊκή μουσική.
Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί τα ονόματα 20 μουσικών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο είτε ατομικά, είτε σε ομάδες και ήδη συλλέγονται ακόμη στοιχεία. Η εκδήλωση αναμένεται εκτός από τη βράβευση να περιλαμβάνει και πολλά μουσικά κομμάτια που θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί.
Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως «στόχος μας είναι να δώσουμε ένα διαφορετικό στίγμα στους ανθρώπους του τόπου μας που ασχολούνται με την παράδοση και να δείξουμε το σημαντικό πολιτιστικό έργο που επιτελούν, φέρνοντας κοντά τους δημότες, και ιδίως τη νέα γενιά, με τη μουσική παράδοση. Θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους μουσικούς του Δήμου που ενεργοποιούνται μέσα από διάφορα πόστα και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους».
Στο μεταξύ από το Δήμο Ρήγα Φεραίου τονίζεται πως «αποτελεί σημαντικό και τιμητικό γεγονός για τον τοπικό αθλητισμό και όχι μόνο η διεξαγωγή του αυριανού ποδοσφαιρικού φιλικού αγώνα μεταξύ της ομάδας του Ρήγα Φεραίου και της ιστορικής ΑΕΚ. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια που θα δώσει ο Ρήγας Φεραίος, ενώ το παιχνίδι έχει και άλλους συμβολισμούς, καθώς η ΑΕΚ συνδέει την πλούσια ιστορία της με την προσφυγιά και τον ελληνισμό της Πόλης, όταν στο Δήμο μας έχουμε πολλούς κατοίκους με μικρασιατική καταγωγή. Ως Δήμος καλωσορίζουμε την ομάδα της ΑΕΚ και ευχόμαστε να διεξαχθεί ένας πολύ όμορφος αγώνας που θα τον χαρούν οι φίλαθλοι».
Παράλληλα αναφέρθηκε από το Δήμο πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του γηπέδου και των αποδυτηρίων, ενώ ο Δήμος συνδράμει οικονομικά στην ομάδα για την τέλεση των εργασιών. Οι εργασίες αφορούσαν τόσο το αυριανό παιχνίδι, όσο και την προετοιμασία για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ


Αφήστε μια απάντηση