Μεσολόγγι: Δύο προτάσεις στην Unesco

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των ενεργειών του να καταστήσει την ευρύτερη περιοχή ως διεθνές κέντρο αναφοράς, φιλοξένησε τον πρόεδρο του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και υπεύθυνο Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής Ιωάννη Μαρωνίτη.

Στη διάρκεια της φιλοξενίας, συζητήθηκε και συναποφασίστηκε να κατατεθούν δύο προτάσεις ένταξης μνημείων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco. Πρόκειται για τον Κήπο των Ηρώων και τον Άγιο Νικόλαο Κρεμαστό.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα τα οποία είναι:

1) Διοργάνωση ημερίδας το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου στην Αθήνα που θα διοργανωθεί στο «Hilton», υπό την αιγίδα της UNESCO, στη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί η πολιτιστική κληρονομία της περιοχής.

2) Διοργάνωση ειδικού συνεδρίου στις 20 Απριλίου 2013 στο Μεσολόγγι, για τη σύνταξη και κατάθεση του τελικού φακέλου υποβολής της πρότασης.

3) Η έκδοση λευκώματος από την UNESCO για τη φυσική, πολιτιστική, αρχαιολογική και ιστορική κληρονομία του δήμου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!