Μενδώνη: Ο μορφασμός δεν αφορούσε τον κ. Ξαρχάκο - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
28
Ιούλιος
Back

Μενδώνη: Ο μορφασμός δεν αφορούσε τον κ. Ξαρχάκο

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε εκτενή συνέντευξη στο iEidiseis για όλα τα θέματα που αφορούν τους καλλιτέχνες και την υγειονομική κρίση.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο. Συγκεκριμένα είπε:

«Σέβομαι τις απόψεις του κ. Ξαρχάκου, με τον οποίο γνωριζόμαστε. ‘Αλλωστε με τα τραγούδια του μεγαλώσαμε. Όσο για τον συγκεκριμένο μορφασμό μπορώ να σας βεβαιώσω ότι δεν αφορούσε στον κ. Ξαρχάκο. Η ερώτηση περιλάμβανε κι άλλο σκέλος, πέραν εκείνου. Η παρέμβασή του, όπως και πολλών άλλων καλλιτεχνών, είναι χρήσιμη στο δημόσιο διάλογο».

Η υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης των ανθρώπων του θεάματος-ακροάματος από την κυβέρνηση  απάντησε:

«Όταν βρισκόμαστε μέσα σε μία πανδημία, η οποία μοιραία οδηγεί σε μια ανθρωπιστική κρίση, πώς μπορεί κανείς να πει ότι είναι ικανοποιημένος; Όμως, με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα της πανδημίας η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προσπάθησε να ανταποκριθεί σε όσο δυνατόν περισσότερα αιτήματα των ανθρώπων του Πολιτισμού και της Τέχνης. Το διατυπώνω με αυτό τον τρόπο διότι όπως απεδείχθη- άλλοι το γνώριζαν άλλοι δεν το γνώριζαν- η ποικιλομορφία των σχέσεων εργασίας ανάμεσα στους εργαζόμενους στον πολιτιστικό τομέα είναι εξαιρετικά μεγάλη. Επομένως, οι άνθρωποι του θεάματος και του ακροάματος που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς εργασία ήταν δύσκολο να ενταχθούν μονομιάς στα μέτρα που οριζόντια υιοθέτησε η κυβέρνηση. Όμως από τα μέσα Μαρτίου μέχρι σήμερα η περίμετρος των ευεργετικών μέτρων για τους ανθρώπους του πολιτισμού διαρκώς διευρύνεται. Μόλις προχθές δημοσιεύτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, μετά από δική μας συνεχή όχληση προς τα συναρμόδια υπουργεία, που δίνει τη δυνατότητα ένταξης στο ειδικό επίδομα καλλιτεχνών και δημιουργών, που έχουν μόνο ασφαλιστική ικανότητα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!