Με το «Σύντροφε Μεγαλειότατε» ξεκινούν τα «Μερκούρεια 2013»

Με το έργο «Σύντροφε Μεγαλειότατε» του Αλέκου Σακελλάριου από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου και το Θέατρο 4 Εποχές αρχίζουν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου τα «19α Μερκούρεια 2013», στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένου από τον Γιάννη Ζαφείρη, ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές είναι: μουσική σύνθεση: Γιώργος Περαντάκος, στίχοι: Γιάννης Ζαφείρης, ερμηνεία: Γιώργος Περαντάκος & Ερωφίλη (Τρίφωνο), ενδυματολογία: Φωτεινή Παππά και Ζωή Κουτσουλιάνου, σκηνογραφία: Γιάννης Ζαφείρης και Τάκης Μπελόκας, φωτισμοί: Γιάννης Ζαφείρης.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ελένη Φιλίνη, Πέτρος Ξεκούκης, Γιώργος Ματαράγκας, Δήμητρα Παπαδήμα, Περικλής Κασσανδρινός,  Πέτρος Πέτρου, Γιάννης Ζαφείρης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας κακομαθημένος και μια ζωή άεργος βασιλιάς, συνηθισμένος στον πλούτο και τις ανέσεις που του παρέχει ο θρόνος, είναι υποχείριο της ισχυρής μητέρας του και των διεφθαρμένων πολιτικών με τους οποίους συνεργάζεται εξ ανάγκης, είτε γιατί τον απειλούν ευθέως είτε γιατί αποπειρώνται να τον ανατινάξουν με βόμβες είτε γιατί πέρα από αυτούς δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο να επιλέξει. Τα υπουργεία και η εξουσία μοιράζονται μεταξύ τους σα να ήταν τραπουλόχαρτα, ή με ένα κέρμα ή παίζοντας «παπουτσάκια». Ο λαός, όμως, παραμένει ανικανοποίητος, γιατί πάντα κάποιοι μένουν έξω από τη διαπλοκή και άρα από το εύκολο χρήμα. Έτσι, υπό τις απειλές και τον εκφοβισμό, η «συνεργασία» για την εξουσία και τη «σωτηρία» της χώρας διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα διαρκώς, το μεταμορφώνει και το γιγαντώνει. Όμως, μαζί του γιγαντώνονται και οι απαιτήσεις της νέας πολυκομματικής κυβέρνησης που σχηματίζεται κάθε φορά, ενώ μικραίνουν οι απολαβές των μελών της, γεγονός που δημιουργεί μεταξύ τους έναν απίστευτο ανταγωνισμό που καταλήγει σε πάλη…

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ, ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση