ο-κώστας-καζάκος-απαγγέλλει-στο-νέο-τρ-962579
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 19.11.2021 | 09:45

Ο Κώστας Καζάκος απαγγέλλει στο νέο τραγούδι των Manowar (βίντεο)

Ένα από τα σημαντικότερα heavy metal συγκροτήματα όλων των εποχών, οι Αμερικανοί «Manowar», ηχογράφησαν το νέο τους κομμάτι, «The Revenge of Odysseus», εμπνευσμένο από την Οδύσσεια, το οποίο θα παρουσιαστεί στη συναυλία που θα δώσουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022, στην πλατεία Νερού.

Η ηχογράφηση του συγκεκριμένου τραγουδιού είχε και ελληνικό «χρώμα», καθώς συμμετείχε ο μεγάλος μας ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καζάκος μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο υποδύθηκαν τον Οδυσσέα και τον Τηλέμαχο αντίστοιχα, αφηγούμενοι μία διασκευασμένη ιστορία η οποία ακολουθεί την προσωπική ματιά του Τηλέμαχου πάνω στην Οδύσσεια. Μάλιστα, τη μετάφραση από τα αγγλικά στα αρχαία ελληνικά έκανε ο Σάκης Τόλης των «Rotting Christ», ο οποίος είχε μεγάλη συνεισφορά και στις ηχογραφήσεις της πρόζας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το συγκρότημα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του, Joey DeMaio, αναφέρθηκε στην «εξαιρετική δουλειά» που έκαναν οι δύο Έλληνες ηθοποιοί και ανανέωσε το ραντεβού με το ελληνικό κοινό στη συναυλία του καλοκαιριού, «που θα είναι μία διαφορετική εμπειρία».

Παρών ήταν και ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τρόπο με τον οποίο έπεισε τον πατέρα του να συμμετάσχει στην ηχογράφηση: «Τον ρώτησα αν θυμάται το συγκρότημα που είχα αφίσα πάνω δεξιά στο δωμάτιό μου. Μου είπε πως όχι, αλλά όταν του εξήγησα περί τίνος πρόκειται, δέχτηκε με χαρά…».

Πηγή: 902.gr