Κιλκίς: Πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, ο Δήμος Κιλκίς και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (ΟΠΟΝΓΑ) θα γιορτάσουν τις Απόκριες με πληθώρα εκδηλώσεων και με έναν Καρνάβαλο έκπληξη!

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου, με κάρβουνα, τσίκνα, φωτιές, αλλά και μια μοναδική συναυλία από το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο Κιλκίς «Η πόλις», που ετοίμασε ειδικά για την περίσταση ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα. Εθελοντές του Δήμου Κιλκίς θα μοιράζουν αποκριάτικα δωράκια. Ώρα έναρξης: 7 μ.μ.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, στις 11: 30 π.μ. θα ακολουθήσει το καθιερωμένο Κυνήγι του Θησαυρού με θέμα “1913-2013…Φτου Ξελεφτερία!”, που αφορά στην τοπική ιστορία και στην συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες 7 ατόμων και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει 500 ευρώ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στη γραμματεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ στο Δημοτικό Κήπο (δίπλα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη) τηλ. 23410-23530 (Δευτέρα έως Παρασκευή από 15:00 έως 20:30).

Αντίστοιχα, στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού που υλοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά, μπορούν να συμμετέχουν παρέες  άνω των 3 ατόμων, με συγκεκριμένο θέμα αμφίεσης. Η ανακήρυξη των νικητών θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε ομάδα έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει έπαθλο 200 ευρώ. Η επιλογή των νικητών θα γίνει με βάση την πρωτοτυπία, την έμπνευση, το κέφι, την φαντασία και τη γενικότερη καρναβαλική παρουσία των συμμετεχόντων. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 13 Μαρτίου στη γραμματεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ στο Δημοτικό Κήπο (δίπλα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη) τηλ. 23410-23530 (Δευτέρα έως Παρασκευή από 3:00 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.)

H λήξη της Αποκριάς 2013 είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου με το κάψιμο του Καρνάβαλου και την ανακοίνωση των νικητριών ομάδων στο Κυνήγι του Θησαυρού και τον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. Βέβαια, από τη μεγάλη αυτή εορταστική βραδιά δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις, η μουσική, οι φωτιές και φυσικά πλούσιο αποκριάτικο θέαμα.

Τον Καρνάβαλο φιλοτέχνησε ο Κιλκισιώτης καλλιτέχνης Χάρης Ισχνόπουλος, τον οποίο και ευχαριστεί θερμά ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ημέρας αυτό έχει διαμορφωθεί ως εξής:

6:00μ.μ. Συγκέντρωση όλων των καρναβαλιστών και των ομάδων που θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού μπροστά στο Δημαρχείο για τρελές φωτογραφίσεις και πολλά ακόμη…

7μ.μ. Με τον Καρνάβαλο- έκπληξη… μπροστάρη, η αποκριάτικη πομπή θα ξεκινήσει με προορισμό την Πλατεία Ειρήνης. Τον ρυθμό προς την… πυρά, θα δίνουν μουσικοί με χάλκινα, ενώ στην σκηνή που θα στηθεί στην πλατεία Ειρήνης, θα ανέβουν προκειμένου να δώσουν τον δικό τους ρυθμό, τα τμήματα χορού Zumba των γυμναστηρίων «Ευ Ζην», «KINESIS» και της Μ.Κ.Ε. «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΙΚΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!