Κιλκίς: Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου/Παντομίμας

Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Kιλκίς διοργανώνει το -μοναδικό για την Ελλάδα- 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας. Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου 2010 και συμμετέχουν 16 χώρες: συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (Ιταλία, Βραζιλία, Χιλή, Ελβετία, Ισπανία, Ρωσία, Αυστραλία, Πολωνία, Αργεντινή, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία).

Καθημερινά θα δίνονται δύο ή τρεις παραστάσεις, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Οι πρωινές παραστάσεις απευθύνονται στους μαθητές και το εισιτήριο που αφορά στη συμμετοχή σχολείων είναι 4 ευρώ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι πρωινές παραστάσεις θα αρχίζουν στις 09:00 και στις 11.00 με μέση διάρκεια τα 50 λεπτά.

Οι περισσότερες παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Kιλκίς, ενώ μερικές στην αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς και σε νηπιαγωγεία των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Οι παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν την 3η Ελληνική Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών, εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο για 60 μαθητές, 3 σεμινάρια/εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές, εργαστήρια στα Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς, 3 Master Class, έκθεση με την ιστορία του κουκλοθεάτρου στους 5 ηπείρους και διημερίδα για το κοινωνικό θέατρο.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!