καραγκιόζης-by-night-vol-3-1086969
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 28.10.2022 | 18:38

Καραγκιόζης … by night vol.3

Ο  Καραγκιόζης , η πιο γνήσια μορφή λαϊκής τέχνης που πάντα στηλιτεύει τα κακώς κείμενα κάθε εποχής, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο θέατρο Άβατον να ψυχαγωγήσει αποκλειστικά το ενήλικο κοινό του. Σπαρταριστές κωμωδίες, θρίλερ, ιστορικά δράματα θα παρουσιαστούν φέτος στον μπερντέ από τον Νικόλα Τζιβελέκη και τους συνεργάτες του. Πέντε διαφορετικά έργα επιλεγμένα από το σπάνιο και ξεχασμένο ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών θα συγκινήσουν, θα σκορπίσουν γέλιο και θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Πρωταγωνιστής πάντα ο Καραγκιόζης χωρίς να παύει να είναι καυστικός και ρηξικέλευθος. Και οι υπόλοιποι γνωστοί και άγνωστοι «ηθοποιοί» του σκιοθεάτρου θα παρελάσουν ζωγραφισμένοι και σκαρωμένοι σε πλαστικό, σε δέρμα ή σκαλισμένοι σε χαρτόνι από τον μπερντέ στο θέατρο Άβατον. Επίσης, η συμβολή της λαϊκής ορχήστρας θα είναι καθοριστική, αφού θα ερμηνεύσει όλα τα γνωστά τραγούδια του μπερντέ, οργανικά και σατιρικά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής.

Ο Καραγκιόζης είναι τόσο κλασσικός, όσο και επίκαιρος!

«Καθώς φαίνεται, η καλλιτεχνική, ή, καλύτερα, η πλαστική τροφή που δίνει ο Καραγκιόζης στο λαό, δεν είναι στερημένη από αξία. Το θέατρο αυτό ανακατώνει διαρκώς το μύθο με την πραγματικότητα, σκορπίζει αγνή συγκίνηση και γέλιο στο λαό και δεν ξεφεύγει από την ελληνική παράδοση».

(Ν. Νάκης, περ. «Νεοελληνικά Γράμματα, 25-5-1940).

«Θέλετε ένα θέατρο αληθινό; Ένα θέατρο πολιτισμένο, ένα θέατρο Παρισιού; Παρισιού μοντέρνου, ευγενικού, φίνου; Θέατρο της πιο χαριτωμένης ευθυμίας, του πιο αβίαστου γέλιου, της πιο παράξενης φαντασίας; Πηγαίνετε στον Καραγκιόζη».

(Στρατής Δούκας, εφ. «Πολιτεία», 31-7-1932).

Κάθε Δευτέρα στις 21:30

από 7/11 μέχρι 5/12/2022 με νέο έργο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

7/11 Ο Δον Ηλίας Κολοκύθας

14/11 Η δαιμονισμένη

21/11 Η τύφλωση του στρατηγού Βελισάριου

28/11 Η θρυλική «Γκόλφω»

5/12 Δέκα γαμπροί για μία νύφη

Διάρκεια: 90’

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης

Ούτι, τραγούδι: Ηλίας Μαρκαντώνης

Κλαρίνο: Τρύφωνας Παπαϊωάννου

Συνεργάτης σκηνής: Μιχάλης Καντήλωρος (φιλική συμμετοχή)

Φιγούρες & σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι

Δημιουργία μακέτας: Ευαγγελία Μπαντή

Φωτογραφίες: Χαρά Τζιβελέκη

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 9€ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολύτεκνων, άνω των 65 ετών, εισιτήριο και για τις 5 παραστάσεις σύνολο 40€

Θέατρο ΑΒΑΤΟΝ

Ευπατριδών 3, Γκάζι (250μ. από το Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)

www.theatroavaton.gr

Για κρατήσεις στο τηλέφωνο: 210 3412689

Για ηλεκτρονικές κρατήσεις στο www.viva.gr