ΚΑΠΕ: Εικαστική έκθεση για ενέργεια - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

ΚΑΠΕ: Εικαστική έκθεση για ενέργεια

Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο πλαίσιο ευρωπαϊκών μαθητικών διαγωνισμών, που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2011-2012 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στους Έλληνες μαθητές. Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν για το Ευρωπαϊκό έργο 10ACTION, που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας.

Συμμετείχαν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Αυστρία. Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό φωτογραφίας οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν τα 2 πρώτα διεθνή βραβεία του διαγωνισμού.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την οπτική σκοπιά των παιδιών και των εφήβων. Πιο συγκεκριμένα θα εκτεθούν:

  • 2700 έργα ζωγραφικής από μαθητές Δημοτικού, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια,
  • 400 έργα φωτογραφίας από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και
  • 150 έργα από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, που συμμετείχαν στον  διαγωνισμό ιδεών – κατασκευών με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολι» Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» (κτήριο «Δ12»), Πειραιώς 100, Γκάζι, από 25-29 Ιουνίου, είσοδος ελεύθερη.

Ώρες προσέλευσης κοινού:
27 και 28 Ιουνίου 9:00 – 21:00
25, 26 και 29 Ιουνίου 9:00 – 17:00 και το βράδυ 21:30 – 24:00
(κατά τις βραδινές ώρες η είσοδος είναι δυνατή μόνο στους επισκέπτες των συναυλιών που διοργανώνονται στην κεντρική αυλή της «Τεχνοπόλεως»).

 

Αποτελέσματα των μαθητικών διαγωνισμών
του ΚΑΠΕ με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον
Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα την ηλιακή ενέργεια

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 3.000 μαθητές δημοτικού, και για αυτό το λόγο θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους δασκάλους που συνέβαλαν στην επιτυχία του διαγωνισμού.

Το 1ο Βραβείο των 600 ευρώ απονέμεται στο μαθητή Αλαβέρα Γιώργο από το Δημοτικό Κολλέγιο Ρόδου (Ε’1) με το έργο «Όμορφο τοπίο με αιολική και ηλιακή ενέργεια».

To 2ο Βραβείο των 300 ευρώ απονέμεται στη μαθήτρια Άννα Αικατερίνη Λελεδάκη από το Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (ΣΤ’), με το έργο «Η ζεστασιά και το φέγγος του ήλιου».

To 3ο Βραβείο των 150 ευρώ απονέμεται στη μαθήτρια Κέλα Ντούρα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού με το έργο «Ο ήλιος δίνει ζωή και ενέργεια, προσέχουμε το περιβάλλον σαν τα μάτια μας».

Μπορείτε να δείτε τα έργα των νικητών στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.10action.com/index.php/mod.actividades/mem.detalle/id.35/relcategoria.1007/menu.int


Αποτελέσματα του μαθητικού Διαγωνισμού Έκθεσης
Ιδεών-Κατασκευών με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη

Το 1ο Βραβείο των 600 ευρώ απονέμεται στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου που συμμετείχε στο διαγωνισμό με την ταινία μικρού μήκους: «Η χρήση της ηλιακής ενέργειας στην περιοχή της Αιγιαλείας».

To 2ο Βραβείο των 400 ευρώ απονέμεται στo 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης που συμμετείχε στο διαγωνισμό με την εργασία: «Σχεδίαση και κατασκευή παραβολικού κατόπτρου».

To 3ο Βραβείο των 200 ευρώ απονέμεται στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στο διαγωνισμό με την κατασκευή: «Οικολογικό Σπίτι».

Αποτελέσματα του μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα
τις ΑΠΕ και την ενέργεια γενικότερα στην καθημερινότητα

Στο διαγωνισμό, συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από την Ελλάδα την Ισπανία την Γερμάνια και την Αυστρία. Οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν τα 2 πρώτα διεθνή βραβεία του διαγωνισμού, πιο συγκεκριμένα:

Το 1ο Διεθνές Βραβείο των 1.000 ευρώ απονέμεται στην Μπελίνα Κορτότση από το Πειραματικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

To 2ο Διεθνές Βραβείο των 700 ευρώ απονέμεται στην Χριστίνα Παπουτσή από το 3o Γυμνάσιο Πρέβεζας.

Οι δύο μαθήτριες κερδίζουν και ένα ταξίδι στη Μαδρίτη μαζί με έναν κηδεμόνα. Όλα τα έξοδα θα είναι πληρωμένα (αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο).

Εκτός από τα διεθνή βραβεία σε κάθε χώρα μοιράζονται 3 βραβεία. Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν:

Το 1ο Βραβείο των 600 ευρώ απονέμεται στην Μπελίνα Κορτότση από το Πειραματικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

To 2ο Βραβείο των 300 ευρώ απονέμεται στην Εμπρού Γιουσούφ από το Λύκειο Ιάσμου.

To 3ο Βραβείο των 150 ευρώ απονέμεται στην Χριστίνα Παπουτσή από το 3o Γυμνάσιο Πρέβεζας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!