kαλαμάτα-φωταγωγήθηκε-το-χριστουγενν-564894
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 10.12.2018 | 17:30

Kαλαμάτα: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο παρουσία χιλιάδων πολιτών

Παρουσία χιλιάδων Καλαματιανών και επισκεπτών, μάλιστα παιδιών, φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 20.00, το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. Με τον τρόπο αυτό «άνοιξε» επίσημα η περίοδος των εορταστικών εκδηλώσεων, που ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά, ζητώντας να έχουμε «θάρρος και αισιοδοξία» και δίδοντας την ευχή να είναι καλύτερο για όλους το 2018. Πλαισιωμένος από πολλά παιδιά, ο Π. Νίκας πάτησε το κουμπί για να «ανάψει το δέντρο».

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου συνοδεύθηκε από τον ενθουσιασμό του κόσμου, ενώ ακολούθησαν πυροτεχνήματα σε διάφορες αποχρώσεις και σχέδια, που φώτισαν το νυκτερινό ουρανό της Καλαμάτας. Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε καραμέλες στα παιδιά και φωτογραφήθηκε.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει κεράσματα, ενώ καθένας έδινε κι έπαιρνε ευχές.

Επισημαίνεται ότι την εκδήλωση κάλυψαν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με σολίστα την Κωνσταντίνα Κορμά και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου συνοδεία Καθηγητών, ενώ αφού το δένδρο «άναψε» πραγματοποιήθηκε εορταστική συναυλία με το συγκρότημα των “Vegas”.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Το βράδυ της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.00, φωταγωγήθηκε στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης έδωσε εκ μέρους του, απουσιάζοντος εκτός Καλαμάτας, Δημάρχου τις προσήκουσες ευχές στους κατοίκους της Παραλίας για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μετά τη φωταγώγηση, το νυχτερινό ουρανό φώτισαν βεγγαλικά, ενώ στους παρευρεθέντες προσφέρθηκαν κεράσματα.

Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.