Καλαμάτα: Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
28
Νοέμβριος
Back

Καλαμάτα: Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών

Με το Διαγωνισμό για το Βραβείο Χορωδιών Καλαμάτας 2017, το Μεγάλο Βραβείο, κορυφώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2017.

Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, στο Μέγαρο Χορού και στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνισμοί ανδρικών, γυναικείων και μικτών χορωδιών με επίπεδα δυσκολίας ΙΙ και Ι.

ο απόγευμα διεξήχθη συναυλία φιλίας, στις 17.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου τραγούδησαν ο «Ορφεύς», ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας και η Κινεζική χορωδία “Autumn Whispers”. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συναυλία φιλίας στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή των χορωδιών Raduga Moscow από τη Ρωσία, Gustavi Ungdomskör από τη Σουηδία, Μικτή Χορωδία Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και Canzone από την Εσθονία.

Επίσης, στις 19.00 έγινε συναυλία φιλίας στην πλατεία Διοικητηρίου και ακολούθησε, μέχρι αργά το βράδυ, στον ίδιο χώρο, το πάρτι των χορωδιών.

Φέτος, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με ώρα έναρξης 20.00, το βράδυ του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, ο Διαγωνισμός για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών, μεταξύ εκείνων των χορωδιών που είχαν πρωτεύσει κατά τομέα στη διαγωνιστική διαδικασία. Τη βραδιά άνοιξε η πολυβραβευμένη παιδική χορωδία Rosarte των Αθηνών, υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα. Ακολούθησαν 9 χορωδίες, που απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από το κοινό με την απόδοσή τους. Το Βραβείο επιδόθηκε στο μεγάλο νικητή την επομένη το πρωί, στην τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!