Ηράκλειο Αττικής: Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο

Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, διοργανώνει ένα πρόγραμμα ποικίλων εκδηλώσεων αφιερωμένων στο μεγάλο ποιητή που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου 18α & Νεότητος) με ελεύθερη είσοδο.

6 και 8 Νοεμβρίου (12.30-13.30):

Παρουσίαση της οπτικοακουστικής δημιουργίας «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου στους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου των Σχολείων του Δήμου. Τη μεγάλη αυτή ποιητική σύνθεση οπτικοποίησε ο εικαστικός φωτογράφος Σαράντος Σακελλάκος, ο οποίος θα επιμεληθεί και την παρουσίαση. Στο έργο τον ποιητικό λόγο αποδίδουν οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου, Χρήστος Γιαννιώτης και Νίκος Δενδρινός, ενώ η Άντζελα Γκερέκου και ο Νίκος Παπαχρήστος (της Λυρικής Σκηνής) είναι οι κύριες μορφές στο αρχαίο θέατρο Θορικού που εισαγάγουν στις έννοιες του έργου του ποιητή.

Η εκδήλωση γίνεται ιδιαίτερα για τους νέους, γιατί χρέος μας είναι «να ξυπνήσουμε εμείς τον ευαίσθητο κόσμο των παιδιών, τα οποία δεν πρέπει να χάσουνε την πατρίδα τους», όπως λέει ο ποιητής.

7 Νοεμβρίου (19.00):

Εκδήλωση της ίδιας οπτικοακουστικής δημιουργίας του Σαράντου Σακελλάκου «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου για το ευρύτερο κοινό.

10 Νοεμβρίου (19.00):

  • Ομιλία με θέμα «Νικηφόρος Βρεττάκος: ο ποιητής και το έργο του» της φιλολόγου Ευαγγελίας Μπέτα-Δρογγάρη.

  • Συναυλία, παρουσίαση του έργου «Θολά ποτάμια». Ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου και μουσική Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου. Θα ερμηνεύσουν: οι αφηγητές Χρυσούλα Μερτζάνη (Μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης), Δημήτρης Λιτσάκος (Αντιπρόεδρος του Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου), οι τραγουδιστές Ανδρέας Κουλουμπής, Γιάννης Θωμόπουλος, Μαντώ Παναγιωτάκη, η μικτή χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Φυλακτού και ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος στο πιάνο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!