«Ημέρες Πολιτισμού στον δήμο Σαρωνικού»: Μουσική Συναυλία “Άλωση – Επανάσταση΄21, 200 χρόνια μετά”

Από τους θρήνους της παράδοσης για την Άλωση της Πόλης, στον Θούριο του Ρήγα και τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη. Από τον Δ. Σολωμό και τα τραγούδια για την εποχή της τουρκοκρατίας στην απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό αλλά και στην προσφυγιά της Μικράς Ασίας. Από τα Σμυρναίικα τραγούδια, στα ρεμπέτικα των Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη. Αυτή θα είναι, με λίγα λόγια, η μουσική διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι θεατές που θα παραβρεθούν στη Μουσική Συναυλία «Άλωση – Επανάσταση, 200 χρόνια μετά», το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 στο Θέατρο της Παλαιάς Φώκαιας.

Δυο ορχήστρες (παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού), φιλοξενούμενες του δήμου Σαρωνικού και του ΝΠΔΔ Αριστόδικος, θα μας μεταφέρουν με όχημα τα τραγούδια τους μέσα από μελοποιημένους ποιητές όπως ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο Λειβαδίτης αλλά και μέσα από τις συνθέσεις των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου σε ιστορικά γεγονότα και σημαντικές περιόδους του ελληνισμού. Παράλληλα, θα προβάλλονται αντίστοιχες εικόνες και βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα.

Τις δυο ορχήστρες θα πλαισιώνουν οι τραγουδιστές:

Βαγγέλης Δημούδης- Νίκος Μποφίλιος- Στέλλα Καρύδα- Ελένη Παπαπροκοπίου- Antonella Orefice .

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]