Φωτιές και αερόστατα στη Μακρυνίτσα

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Ενότητα Μακρυνίτσας αναβιώνει την προσεχή Κυριακή της Αποκριάς το παραδοσιακό έθιμο «Αφανός».

Η αποκριάτικη εκδήλωση περιλαμβάνει κατασκευή-πέταγμα-διαγωνισμό αερόστατου και το άναμμα του «Αφανού» -φωτιά με ξηρούς θάμνους και πουρνάρια-, στην πλατεία Ευεργετών και Ηρώων κάτω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Αρχοντικό Βατσαρέα-Μαυράκη), με αποκριάτικα τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα, πηλιορείτικα αποκριάτικα κεράσματα από Ομάδα Γυναικών της Μακρυνίτσας (πίτες και φαγητά), τσίπουρο και κρασί από τους παραγωγούς της Μακρυνίτσας.

Η εκδήλωση της Μακρυνίτσας, εντάσσεται στο πρόγραμμα του ενιαίου Δήμου Βόλου «Αποκριά 2011» και αποτελεί συνδιοργάνωση τού τοπικού συμβουλίου Μακρυνίτσας, του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, της Ομάδας «Από Δραση» των Σταγιατών, της Ομάδας Γυναικών Μακρινίτσας και των παραγωγούς και πωλητές παραδοσιακών προϊόντων.

Επίσης, μεθαύριο, στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πορταριάς-Μακρυνίτσας, θα κατασκευαστούν αερόστατα και οι… ειδήμονες θα βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους που θέλουν να συμμετέχουν την Κυριακή να φτιάξουν το δικό τους αερόστατο για το διαγωνισμό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση