Φλώρινα: Εκδηλώσεις για Απελευθέρωση

Μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει στις 7 και 8 Νοεμβρίου ο Δήμος Φλώρινας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή του από τον τουρικό ζυγό, στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του ενιαίου δήμου. Αναλυτικότερα:

 

7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.

2) Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένους με επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

3) Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί των Δημοσίων, Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των Ιδιωτικών Καταστημάτων και Οικιών. Ο Σημαιοστολισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης 08 Νοεμβρίου.

4) Φωταγώγηση το βράδυ της Τετάρτης 07 και της Πέμπτης 08 Νοεμβρίου 2012 των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., Καταστημάτων και των κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, οδών, κ.λ.π.).

5) ΩΡΑ 4.30′ μ.μ.: Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης.

Παμφλωρινιώτικη υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Αρτάκης, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελέημονα. Απόδοση τιμών από άγημα και τη Φιλαρμονική της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Ιερά λιτανεία της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης και των εικόνων των Ιερών Ναών της Φλώρινας, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας. Η Ιερά λιτανεία θα διέλθει την οδό που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας, στις 08 Νοεμβρίου 1912, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας.

Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μετά το πέρας της δοξολογίας, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας πατήρ Ιουστίνος Μπαρδάκας.

 

8η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

1) ΩΡΑ 7.30′ π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.

2) ΩΡΑ 8.00′ π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως παιανίζοντας Θούριους και Εμβατήρια.

3) ΩΡΑ 8.30′ π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο στο Δημαρχιακό Κατάστημα σε Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας και σε αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων και Εφεδροπολεμιστών και θα μεταφερθεί στον τόπο της έπαρσης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη.

4) ΩΡΑ 08.30′ π.μ.: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου.

5) ΩΡΑ 10.30′ π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Απόδοση τιμών από άγημα και τη Φιλαρμονική της 9ης Ταξιαρχίας. Θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις σημαίες τους συνοδεία εκπαιδευτικού.

6) ΩΡΑ 11.00′ π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη, όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις σημαίες τους.

Απόδοση τιμών από άγημα και τη Φιλαρμονική της 9ης Ταξιαρχίας.

 • Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

 1. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

 2. Δήμαρχο Φλώρινας

 3. Βουλευτή Φλώρινας κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη

 4. Βουλευτή Φλώρινας κ. Αθανάσιο Γερμανίδη

 5. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

 6. Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

 7. Διοικητή της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού

 8. Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 9. Αντιπρόεδρο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

 10. Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας

 11. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας

 12. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

 13. Εκπρόσωπο Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»

 14. Εκπρόσωπο Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ»

 15. Πρόεδρο Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών

 16. Εκπρόσωπο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών

 17. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανθυπασπιστών

 18. Εκπρόσωπο Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου

 19. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Τραυματιών και Πολεμιστών Οπλιτών

 20. Εκπρόσωπο ΠΟΑΕΑ Φλώρινας

 21. Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ Φλώρινας

 22. Εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας

 23. Εκπρόσωπο της ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 24. Εκπρόσωπο της ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ του Ν. Φλωρίνης

 25. Εκπροσώπους άλλων φορέων

 • Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα.

 • Εθνικός Ύμνος.

7) ΩΡΑ 12.00΄ μ.: Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και το Λαό της Πόλης στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων των τμημάτων Αναπήρων, Μακεδονομάχων, Λυκείου Ελληνίδων, Ένωσης Κρητών, Σπουδαστών και Μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, των Σχολών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπ/σης, των Προσκόπων και Οδηγών, καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

8) ΩΡΑ 5.20΄ μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας από Στρατιωτικό Τμήμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της 9ης Ταξιαρχίας και στη συνέχεια παράδοσή της σε Δημοτικό Υπάλληλο στο χώρο της υποστολής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!