Εθνικό Θέατρο: Ανακοινώθηκε η επιτροπή που θα επιλέξει νέο καλλιτεχνικό διευθυντή

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όρισε ειδική επιτροπή που θα επιλέξει τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατόπιν σχετική γνωμοδότηση από επιτροπή αξιολόγησης.

Την ειδική επιτροπή θα απαρτίζουν οι εξής:

Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών (πρόεδρος της επιτροπής)

Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθέτης, ηθοποιός, καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός, συγγραφέας παιδικών θεατρικών έργων

Εύα Μανιδάκη, αρχιτέκτων-μηχανικός, σκηνογράφος

Ρένη Πιττακή, ηθοποιός

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το Εθνικό Θέατρο, µετά τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων (Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021), καταρτίζει κατάλογο υποψηφίων.

Ο Αρχικός Κατάλογος Υποψηφίων καθώς και οι φάκελοι συμμετοχής, διαβιβάζονται στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής εντός τριών εργάσιµων ηµερών από τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων.

Η επιτροπή, εντός δεκαπέντε ηµερών, συνεδριάζει προκειµένου να εξετάσει το παραδεκτό όλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Αιτήσεις εκπρόθεσµες ή χωρίς τα απαιτούµενα στοιχεία, αποκλείονται από το επόµενο στάδιο της διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων, η επιτροπή συνεδριάζει προκειµένου να αξιολογήσει και να κατατάξει τις υποψηφιότητες µε βάση τη συνολική εικόνα τους, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου της υποψηφιότητάς τους και τη δοθείσα συνέντευξη.

Το Πρακτικό της συνεδρίασης διαβιβάζεται στην υπουργό Πολιτισµού και Αθλητισµού, η οποία, µε απόφασή της, δηµοσιευτέα στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, επιλέγει και διορίζει τον Καλλιτεχνικό ∆ιευθυντή/Καλλιτεχνική ∆ιευθύντρια του Θεάτρου κατ’ αποδοχή της κατάταξης της επιτροπής και µε ειδική αιτιολογία σε περίπτωση τυχόν απόκλισης από τη γνώµη αυτής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]