Επιτυχία για το σεμινάριο της παράταξης «Μαρούσι-Επιστροφή στο Μέλλον» - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back

Επιτυχία για το σεμινάριο της παράταξης «Μαρούσι-Επιστροφή στο Μέλλον»

Με τη συμμετοχή πολλών  νέων  διεξήχθη  την Τετάρτη 27/6/2012 στο εκπαιδευτικό κέντρο ERGOWAY το πρώτο ανοιχτό σεμινάριο με θέμα «Αναζήτηση εργασίας: οργανωθείτε σωστά!» Το σεμινάριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Μαρούσι – Επιστροφή στο Μέλλον», σε συνεργασία με την Δήμητρα Καρατώλου, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MSc και ιδιοκτήτρια της εταιρείας HR Passport, που παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής καριέρας και προσωπικού μάρκετινγκ.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Επαγγελματικές αξίες & επιλογές
  • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας
  • Networking & self-marketing
  • Αξιολόγηση αγγελιών εργασίας
  • Σύνταξη βιογραφικού
  • Σύνταξη συνοδευτικής επιστολής
  • Προσωπικό action plan
  • Συμβουλές για την επαγγελματική συνέντευξη
  • Σημαντικές ερωτήσεις
  • Διαπραγμάτευση μισθού

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης έκανε την εξής δήλωση:

«Η δημοτική παράταξη «Μαρούσι – Επιστροφή στο Μέλλον», υποστηρίζει ενεργά τους δημότες και ιδιαίτερα τους νέους που καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας και να ανταποκριθούν στις ραγδαίες αλλαγές της αγοράς εργασίας.

Θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη η δημοτική αρχή να επανεξετάσει τις πολιτικές και τους τρόπους υποστήριξης των πολιτών απέναντι στην ανεργία και τις ραγδαίες αλλαγές στην αγορά εργασίας, οι οποίες πλέον υποχρεώνουν το σύγχρονο επαγγελματία να είναι ευέλικτος, προσαρμοστικός και να επιδιώκει τη διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κατανοήσει ότι η στήριξη των πολιτών και ιδίως των νέων στα ζητήματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας δεν έχει πλέον σε τίποτε να κάνει με τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος και την εξυπηρέτηση «ημετέρων». Αντίληψη η οποία – δυστυχώς – υπήρξε διαχρονική για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού τις τελευταίες δεκαετίες.

Στις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, αντικειμενικός στόχος είναι η ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη υποστήριξη κάθε νέου, κάθε ανέργου και κάθε μικρομεσαίου επιχειρηματία, με κάθε δυνατό μέσο, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ολοένα και πιο απαιτητική αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική μας παράταξη, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και εξειδικευμένα στελέχη, ξεκινά σήμερα και με συνέπεια θα συνεχίσει αυτή τη σειρά δράσεων ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και κοινωνικής δικτύωσης (ημερίδες, σεμινάρια, διαλέξεις, ανοιχτές συναντήσεις με επιχειρήσεις κ.α.)».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!