Έκθεση Λακώνων Καλλιτεχνών - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Έκθεση Λακώνων Καλλιτεχνών

δύο χρόνια μετά την πρώτη επιτυχημένη έκθεση Λακώνων καλλιτεχνών, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας διοργανώνει , φέτος, την 2η (αντίστοιχη) Έκθεση στο Γύθειο και στη Σπάρτη.

Είκοσι τρεις λάκωνες δημιουργοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΟΠΑΝΑΛ και θα εκθέσουν τα έργα τους στο λακωνικό κοινό. Άλλωστε στόχος του ΟΠΑΝΑΛ με τη διοργάνωση της Έκθεσης είναι να αναδειχθεί το πλούσιο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, το οποίο προσεγγίζει τη Λακωνία μέσα από τα έργα του με τη δική του ματιά. Έτσι οι θεατές έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πτυχές του τόπου μας και κατ΄ επέκταση και των ανθρώπων του.

Προσωπογραφίες, τοπία, αγιογραφίες, κεραμικά είναι μόνο μερικά από τα έργα που θα εκτεθούν.

Η Έκθεση παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα και στους ίδιους τους καλλιτέχνες να γνωριστούν μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν μέσα από τα έργα τους και να αρθρώσουν ισχυρότερες τις φωνές τους σε μία εποχή που ο πολιτιστικός λόγος αποδυναμώνεται.

Η Έκθεση Λακώνων Καλλιτεχνών αποτελεί θεσμό και είναι σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη ενώ συνεργαζόμενοι φορείς είναι οι δήμοι Σπάρτης και Γυθείου.

Η Έκθεση στο Γύθειο θα πραγματοποιηθεί 8,9,10 Αυγούστου στην πλατεία του δημαρχείου ενώ στη Σπάρτη θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Στην Έκθεση συμμετέχουν οι:

Αλατσά- δαριώτη Ποτούλα

Αργειτάκου- Βολτή Μαρία

Βενετσανάκου Μαρία

διαμιανάκου Κατερίνα

Καραγιαννάκου- Ζήτη Αστρίνη

Θεοφιλοπούλου δώρα

Κατσαφάνα Καλλιρρόη

Κονίδη Αικατερίνη

Κοντραφούρης Γρηγόρης

Κουβελιώτη Γκιζέλα

Μενεγάκη Γιώτα

Μενεγάκης Κώστας

δημητρακάκη- Μπεκιάρη Γεωργία

Μελά Ελένη

Μπεκιάρης Ευστάθιος

Μπουτέρης Γιώργος

Παπαδάκος Ονούφριος

Πούλστρα- Τραγά Άννα

Σκάλκου- Χιώτη Αγάπη

Σοφού – Χιώτη Ιωάννα

Τσαβιδοπούλου Κωνσταντίνα

Τσιμπόκα Μαρία

Φλωράκου Βασιλική

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!