Έκθεση για βρετανική παρουσία σε Θεσσαλονίκη, μακεδονική ενδοχώρα

Έκθεση για την βρετανική παρουσία στη Θεσσαλονίκη και τη μακεδονική ενδοχώρα διοργανώνει το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία, το Βρετανικό Συμβούλιο και τον φορέα «Θεσσαλονίκη 2012» του  Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν παρουσιάζονται μέσα από αγγλικές πηγές της νεότερης και σύγχρονης περιόδου, ταξιδιωτικές αναμνήσεις, εφημερίδες, προξενικές αναφορές και εικαστικό υλικό στρατιωτών, περιηγητών, ιεραποστόλων, αρχαιολόγων και καλλιτεχνών που διασώζουν πλήθος πολύτιμων τεκμηρίων και πληροφοριών. Γενικότερα ο επισκέπτης της έκθεσης, θα αντιληφθεί την πολύπλευρη σχέση της Βρετανίας με τον μακεδονικό χώρο.

Η έκθεση πλαισιώνεται με κειμήλια από τις συλλογές του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, των Γιώργου Θωμαρέη, Γιώργου Κωνσταντινίδη, Ιωάννη Μέγα Βασιλείου Νικόλτσιου και Άγγελου Παπαϊωάννου.

Τα εγκαίνιά της θα γίνουν το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα από τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Λάντσμαν. Θα προηγηθεί διάλεξη του Βρετανού ιστορικού και πρώην πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, σερ Μάικλ Λιούλαϊν Σμιθ με τίτλο «Η επέκταση της Ελλάδας στις Νέες Χώρες: Μία βρετανική θεώρηση» που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, που οργανώνεται με τη χορηγία του υπουργείου Πολιτισμού, θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 ενώ θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και το Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!