Έκθεση για Βαλκανικούς Πολέμους

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία, Παπάγου και με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:30 στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός).

Στην εκδήλωση, θα αναφερθούν στις κατά ξηράν επιχειρήσεις και τον Ναυτικό Αγώνα των Βαλκανικών Πολέμων, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους, ο ιστορικός κ. Σαράντος Καργάκος, συγγραφέας του βιβλίου «Η Ελλάς κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους» και ο Αντιναύαρχος Π.Ν. εα κ. Ιωάννης Παλούμπης, συγγραφέας του λευκώματος «Βαλκανικοί Πόλεμοι-Ο Ναυτικός Αγώνας». Την εκδήλωση θα χαιρετίσει, με σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Βασίλειος Ξύδης.

Μετά το πέρας των ομιλιών, θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Κειμηλίων των Βαλκανικών Πολέμων. Τα κειμήλια που θα εκτεθούν σ’ αυτή την Έκθεση έχουν παραχωρηθούν από το Πολεμικό και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, για τις ανάγκες αυτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού εξασφάλισε από το Πολεμικό και το Ναυτικό Μουσείο πολλά σπάνια και πολύτιμα κειμήλια των Βαλκανικών Πολέμων τα οποία φυλάσσονται σ’ αυτά, έτσι ώστε η Έκθεση του Δήμου να συνιστά ένα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή γεγονός. Η διάρκεια της Έκθεσης θα είναι από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όπλα, θραύσματα βλημάτων από τις ναυμαχίες, ομοιώματα πλοίων, πρωτότυπα έγγραφα και φωτογραφίες από τους Βαλκανικούς Πολέμους καθώς και τη στολή και το ξίφος του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Επισημαίνεται ότι έχει προγραμματιστεί να επισκεφτούν την Έκθεση Κειμηλίων οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Παπάγου και του Χολαργού. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου Βασίλη Ξύδη, αποφάσισε να διεξάγει Διαγωνισμό Έκθεσης μεταξύ των μαθητών της Γτάξεως των Λυκείων της πόλης, με θέμα που να άπτεται των Βαλκανικών Πολέμων. Η καλύτερη έκθεση κάθε Λυκείου θα βραβευτεί από το Δήμο με το χρηματικό ποσό των 200,00 € για έκθεση. Και οι τρεις εκθέσεις που θα βραβευτούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!