Δράμα: Διακρίσεις μαθητών του δημοτικού ωδείου

 

Αλλεπάλληλες είναι φέτος οι επιτυχίες των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας σε πανελλήνια κλίμακα, γεγονός που το κατατάσσει πλέον στις κορυφαίες θέσεις πανελληνίως από άποψη διακρίσεων, σε σχέση με τις συμμετοχές και το δυναμικό του.

Στον 36ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Εγχόρδων του ΄΄ΦΙΛΩΝΑ΄΄ 2013, οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας απέσπασαν όχι μόνο ακατάπαυστα χειροκροτήματα από το κοινό και τους κριτές, αλλά και τις περισσότερες διακρίσεις. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 6 (έξι) μαθητές του Ωδείου μας, οι οποίοι τίμησαν την πόλη μας κερδίζοντας συνολικά 3 βραβεία, 3 Μετάλλια, 3 Επαίνους και 1 οικονομικό έπαθλο.

Στον 28ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Πιάνου,  υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ο ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μαθητής Πιάνου κέρδισε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στη Γ’ κατηγορία.    Από την τάξη της Μονωδίας  ο μαθητής Δημήτρης Καρολίδης κλήθηκε να εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην παράσταση όπερας «Ιφιγένεια» του C. W. Gluck. Οι μαθητές Δ. Καρολίδης, Π. Σοφρωνιάδου και Α. Ζωίδης κλήθηκαν να συμπράξουν με τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17.05.2013. Τέλος, οι μαθητές Π. Σοφρωνιάδου και Α. Ζωίδης επελέγησαν, κατόπιν ακροάσεως μεταξύ δεκάδων υποψηφίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να συμμετάσχουν στο ετήσιο Master Class Λυρικού Τραγουδιού που θα διεξαχθεί στους Δελφούς αυτό το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι για δεύτερη χρονιά φέτος έχουν θεσπιστεί, με πρόταση του Δημάρχου Δράμας, κ. Κυριάκου Χαρακίδη και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, ετήσιες υποτροφίες απαλλαγής από δίδακτρα για όσους μαθητές του Ωδείου διακρίνονται σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΩΔΕΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση