ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: ’’Από την «Οδύσσεια» στον Κ .Π .Καβάφη’’

Το 2013 είναι το έτος συμπλήρωσης 150 χρόνων από την γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές μορφές του Ελληνισμού που σφράγισε με το έργο του και το προσωπικό του στίγμα την παγκόσμια ποίηση.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, συμμετέχοντας στον εορτασμό του έτους Κ.Π.Καβάφη, παρουσιάζει, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας ώρα 21:00, τη συναυλία – παράσταση: ’’Από την «Οδύσσεια» στον Κ. Π. Καβάφη’’ με τον συνθέτη – πιανίστα, Θοδωρή Οικονόμου και τον ηθοποιό, Άκη Σακελλαρίου.

Ο Θοδωρής Οικονόμου, είναι ο συνθέτης – πιανίστας και o μοναδικός Έλληνας συντελεστής τον οποίο επέλεξε ο κορυφαίος δημιουργός και σκηνοθέτης Robert Wilson να γράψει την μουσική για την «Οδύσσεια», μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του ιστορικού PICCOLO TEATRO την οποία είδαν πάνω από 60.000 θεατές στην Αθήνα και στο Μιλάνο και η οποία απέσπασε τις πλέον κολακευτικές κριτικές.

Στη συναυλία-παράσταση ’’Από την «Οδύσσεια» στον Κ .Π .Καβάφη’’, θα ακουστεί η μουσική από την «Οδύσσεια» ακριβώς όπως παιζόταν στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ζωντανά από τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο και μαζί με το πρωτότυπο ηχητικό τοπίο της (sound design). Παράλληλα μέσω του ηχητικού τοπίου θα παρουσιαστούν 10 ποιήματα του Κ. Καβάφη με τον Άκη Σακελλαρίου στο ρόλο του αφηγητή και σε ανέκδοτη μελοποίηση και ερμηνεία του Θοδωρή Οικονόμου.

Τα καινούργια αυτά τραγούδια ενώνονται με μουσική η οποία διαπερνά όλο το έργο, η φωνή του αφηγητή μας βάζει στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα της Καβαφικής ποίησης και το κάθε ένα ποίημα-τραγούδι προβάλει σαν μία ξεχωριστή εικόνα ενός ενιαίου σύμπαντος, ενώ χρησιμοποιούνται και εξωτερικές ηχητικές πηγές (φωνές ηχογραφημένες, ηχητικά τοπία).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ, ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!