δημοτικό-κηποθέατρο-νίκαιας-ξεκινά-1024013
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 23.05.2022 | 11:03

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας: Ξεκινάμε!

Θέατρο, λόγος, μουσική πρωταγωνιστούν στις εκδηλώσεις του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας  (Κύπρου και Προύσσης) που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Ο Καραγκιόζης συναντά την «Πεντάμορφη και το Τέρας» και ο «Δον Κιχώτης» ζωντανεύει τους ανεμόμυλους. Ο Μάγος Σανκάρα υπόσχεται μια «Απόδραση από τη λογική» και η Πέμη Ζούνη συναντά τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου σε μια διασκευή του Ιάκωβου Κολανιάν. Σε μια ρεμπέτικη μουσική ξενάγηση στις γειτονιές του Πειραιά μας προσκαλούν οι «Παραπεταμένοι» στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Με στόχο μια πόλη ανοιχτή στη ζωή και στην Τέχνη , ο Δήμος μας διοργανώνει έναν κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.  Οι δημότες μας και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το θεατρικό λόγο, τα μουσικά δρώμενα και να ψυχαγωγηθούν. Φέτος θα φιλοξενήσουμε και εκδηλώσεις αφιερωμένες στον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.  Και φέτος το πρόγραμμα του Δημοτικού Κηποθέατρου αποδεικνύει ότι δίκαια καταξιώθηκε σε ένα από τα πλέον ζωντανά κομμάτια στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας κερδίζοντας χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότερους θεατές. Σας περιμένουμε και αυτό το καλοκαίρι να το αγκαλιάσετε με το πιο θερμό σας χειροκρότημα».

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τις 28 Μαϊου έως τις 29 Ιουνίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

 ΣΑΒΒΑΤΟ 28/05/22 « Σκιές και γέλια» – « Ο Καραγκιόζης και ο κροκόδειλος» – παιδική παράσταση του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου

Ώρα έναρξης : 19.30

Τιμή εισιτηρίου: 6€

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/05/22 « Η πεντάμορφη και το τέρας» Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Φραγκολιάς, Έφη Κιούκη, Μανώλης Κονταξάκης, Ιωάννα Λαπέα, Περικλής Τσαμαντάνης.

Ώρα έναρξης : 20:00

Τιμή εισιτηρίου:

Προπώληση: 8€

Ταμείο: 9€

 ΤΡΙΤΗ 07/06/22- ‘’Ο καραγκιόζης στη φάρμα» – Θέατρο σκιών Αθανασίου

Ώρα έναρξης : 19.30

Τιμή εισιτηρίου: 6€

ΠΕΜΠΤΗ 16/06/22- «Επιτάφιος» θεατρική παράσταση

Ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου μελοποιημένος από τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Το έργο που άνοιξε τον δρόμο για να κοινωνήσει ο κόσμος με την Ποίηση, μέσα από παραδοσιακά, λαϊκά αλλά και κλασσικά στοιχεία της μουσικής.Η διασκευή του «Επιτάφιου» για κιθάρα από τον καταξιωμένο σολίστ Ιάκωβο Κολανιάν, που χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τον Μ. Θεοδωράκη χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη διασκευή ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου.

Πέμη Ζούνη και Ιάκωβος Κολανιάν. Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου του θέατρου και της μουσικής συνομιλούν, αλληλοσυμπληρώνονται και ανακαλύπτουν κοινούς τόπους της αισθητικής και της παιδείας τους, καταθέτοντας μια μοναδική πρόταση, ένα αρμονικό πάντρεμα του Λόγου και της Μουσικής. Η θεατρική  ερμηνεία των οκτώ ποιημάτων που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης εναλλάσσεται με την μουσική ερμηνεία, στη μοναδική διασκευή για κιθάρα του Ιάκωβου Κολανιάν.

Ώρα έναρξης:21.00

Γενική είσοδος: 15 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/06/22- «Λάχανα και Χάχανα» παιδική μουσική θεατρική παράσταση

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει το πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη.

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Ψυχράμη, Λυδία Σγουράκη, Αλέξανδρος Ζουγανέλης(Σαξόφωνο) Γιώργος Αιμιλιανός Σταυρινός(πλήκτρα, κρουστά), Γιάννης Τσότσος (κιθάρα).

Ώρα έναρξης : 21:00

Προπώληση: 10€/άτομο

Γενική Είσοδος: 12€/άτομο

Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, πολύτεκνους , Group άνω των 20 ατόμων: 8€/άτομο

 ΣΑΒΒΑΤΟ 18/06/2022 – Παραπεταμένοι (παράσταση  αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή). Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Σπύρος Γκούμας με τους «Παραπεταμένους» σε μια ρεμπέτικη μουσική ξενάγηση στις γειτονιές του Πειραιά, με οδηγό τα ίδια τα τραγούδια και την ιστορία τους εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Παίζουν οι μουσικοί:

Σπύρος Γκούμας:  μπουζούκι, τραγούδι

Δημήτρης Γκούμας: κιθάρα, τραγούδι

Σοφία Κονταράτου: τραγούδι, κρουστά

Γιώργος Μακρής: κιθάρα, τραγούδι

Μυρτώ-Κατερίνα Φατούρου: ακορντεόν

Φωτεινή Καράμπαμπα μπαγλαμάς

Ώρα έναρξης : 21:00

Είσοδος ελεύθερη

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/06/2022 –«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ»  παιδική παράσταση.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Σταμούλης , Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Παναγιώτης Καλαντζής, Έλενα Πελαγία, Νατάσα Στεφανάτου.

Ώρα έναρξης : 21:00

Προπώληση: 10€/άτομο

Γενική Είσοδος: 12€/άτομο

Κάρτα  ανέργων:  8€/άτομο

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  29/06/2022 «Απόδραση από τη λογική» από το Μάγο Σανκάρα παιδική παράσταση

Ώρα έναρξης : 21:00

Τιμή εισιτηρίου:

Προπώληση : 10€

Ταμείο : 12€