«Δασοφύλακας» στη Ν. Σάντα ο Καραγκιόζης

Τον «Καραγκιόζη δασοφύλακα» από το «Θέατρο Σκιών Χατζή» παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Σάντας.

Το «Θέατρο Σκιών Χατζή» έχει πολύχρονη παρουσία σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ για τη συνολική παρουσία του και τις παραστάσεις του έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Πλούτισε το ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών με πολλά νέα έργα, ενώ η δουλειά του σε φιγούρες, αφίσες και σκηνικά έτυχε γενικής αναγνώρισης.

Οι παραστάσεις του είναι ένα θέατρο μάχιμης επικαιρότητας, ώριμος καρπός της πολύτροπης θητείας του στον κόσμο του Θεάτρου Σκιών. Συνδυάζουν τον τοπικό πολιτιστικό θησαυρό μ’ έναν επίκαιρο και σύγχρονο λόγο, μεταφέροντας την παράδοση και την ταυτότητα του χθες στη φωνή, τα οράματα και τις ανησυχίες τού σήμερα, με πληθώρα λαογραφικών, ηθογραφικών και εθνογραφικών στοιχείων.

Η παράσταση

Όταν η ασυνειδησία και το άνομο συμφέρον παίρνουν τη μορφή πυρκαγιών στις στράτες της Ελλάδας, ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει καλοκαιριάτικα δασοφύλακας στο δάσος και … «φωτιά στα μπατζάκια του». Άνθρωποι, ζώα και τέρατα μπλέκονται σε μια σπαραξικάρδια κωμωδία, όπου το κοινό καλείται να αποποιηθεί τον ρόλο του θεατή και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για ένα δέντρο, για μια γλάστρα βασιλικό, για ένα καταπράσινο δάσος, για το δικαίωμα στο όνειρο.

Κείμενο: Γιάννης Χατζής

Καραγκιοζοπαίχτες: Γιάννης και Παναγιώτης Χατζής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!