δάκης-πώς-βγήκε-το-όνομά-του-1026459
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 29.05.2022 | 13:43

Δάκης: Πώς βγήκε το όνομά του

Δάκης: Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την είδηση του θανάτου του αγαπημένου τραγουδιστή Δάκη, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 79 ετών.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Δάκης μεσουρανούσε για δεκαετίες στην ελληνική μουσική σκηνή, ενώ είχε συνεργαστεί με σπουδαίους έλληνες στιχουργούς και συνθέτες. Απέκτησε φανατικές θαυμάστριες χάρη στη βελούδινη φωνή αλλά και το ήθος του. Ωστόσο, λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν πως βγήκε το όνομα «Δάκης».

Ο Δάκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και το πραγματικό όνομά του ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος η μητέρα του τον φώναζε Δάκη, γιατί δεν της άρεσε καθόλου το όνομα Βρασίδας.

Το να διατηρήσει το υποκοριστικό όνομά του, δεν ήταν δική του απόφαση αλλά του παππού του Μίνωα Μάτσα, ιδρυτής της Minos.

Ο Δάκης είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ: «Όταν ήρθα εδώ και πήγα στην Minos για τον πρώτο μου δίσκο, μου λέει ο πατέρας Μίνος πως σε λένε; Λέω Δάκη. Το επώνυμο; Χαραλαμπίδης. Άσε μου λέει αν τραγουδούσες ρεμπέτικο είναι ότι πρέπει, κρατάμε το Δάκης».