Δ. Βόλβης: Κλασική μουσική στο λιμάνι του Σταυρού

Σε ειδικό χώρο δίπλα στη θάλασσα, το μουσικόφιλο κοινό κατέκλυσε το λιμάνι του Σταυρού, για να παρακολουθήσει για πρώτη φορά μια τόσο υψηλού επιπέδου συναυλία σε υπαίθριο χώρο.
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, παρουσίασε το συγκλονιστικό «Κοντσέρτο για πιάνο» του Έντβαρτ Γκρηγκ, με σολίστ την Μαρία Αστεριάδου, καθώς και την εξαίσια «Συμφωνία αρ. 5» του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν.
Με ζωηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα, το κοινό επιβράβευσε τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον Σταυρό, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης.
Τόσο ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, όσο και ο εξάρχων μουσικός της ΚΟΘ Σίμος Παπάνας, απένειμαν εύσημα στο δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, για την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ να διοργανώσει συναυλία κλασικής μουσικής με μεγάλη συμφωνική ορχήστρα, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.
Από την πλευρά του ο κ. Γαλαμάτης εξέφρασε στους μουσικούς και στο διοικητικό προσωπικό της ορχήστρας, την επιθυμία του για επανεμφάνιση της Κ.Ο.Θ. στο δήμο Βόλβης με μια νέα συναυλία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση