Δ. Τρίπολης: Η «Κυρία Μαργαρίτα» στο Μαλλιροπούλειο Θέατρο

Η θεατρική παράσταση «Κυρία Μαργαρίτα» θα ανέβει από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου στο Μαλλιροπούλειο Θέατρο Τρίπολης. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00, ενώ προπώληση εισιτηρίων γίνεται καθημερινά από τις 19:00 έως τις 21:00 στο χώρο του θεάτρου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η κα Μαργαρίτα απευθύνεται ευθέως προς το κοινό. Του θέτει ερωτήσεις. Το προκαλεί να αποκριθεί. Στην πραγματικότητα όμως δε δέχεται/ανέχεται απαντήσεις. Η άγρια και απότομη συμπεριφορά της διακόπτεται από εκλάμψεις τρυφερότητας και μητρικού ενδιαφέροντος. Εκ πρώτης όψεως μιλάει επί παντός επιστητού. Θέματα όπως η Γεωγραφία, η οικογένεια, ο θάνατος, η Βιολογία, τα Μαθηματικά, η έννοια της λέξης πρόοδος και τα ναρκωτικά συνθέτουν τον μονόλογό της.

«Γιατί λέει όσα λέει η κα Μαργαρίτα;»

«Υπέρ τίνος;»

«Ποιό σύστημα εξυπηρετεί;»

«Ποιά η θέση της σε αυτό;»

Και εν τέλει «Ποιά είναι η κα Μαργαρίτα;»

Η κα Μαργαρίτα θα ήταν ένα τίποτα χωρίς ένα ακροατήριο για να απευθύνεται. Όπως κάθε εξουσία χωρίς ένα πλήθος για να εξουσιάζει. Η κα Μαργαρίτα είναι ένα σώμα με τους θεατές της. Όσος παραλογισμός της καταλογίζεται στο τέλος άλλος τόσος αναλογισμός επιφορτίζει το κοινό που την παρακολουθεί.

«Τι θα γίνει μετά;»

 Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Γιώργος Κριθάρας

Σκηνικά-Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Γιώργος Κριθάρας: Φωτισμοί

και καλλιτεχνική συνεργασία: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Μουσική: Γιώργος Κρατημένος

Παίζουν οι: Χριστίνα Μπιρμπίλη Καραλέκα, Γιώργος Κριθάρας

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!