Δ. Πεντέλης: Oμιλία με θέμα «Παρθενώνας-Γλυπτική Διάκοσμος-Ιστορία»

Oμιλία με θέμα «Παρθενώνας-Γλυπτική Διάκοσμος-Ιστορία» διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης με ομιλητή τον Αρχιτέκτονα, Δρ. Ιστορικό Τέχνης κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου χθεςΤετάρτη 26 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Ο χαρισματικός δάσκαλος, με την βαθιά και πολύπλευρη γνώση του σε ιστορικά, φιλοσοφικά και λογοτεχνικά θέματα και βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο της ποίησης για το έργο του «Πέρασμα», μύησε τους παρευρισκόμενους στην Αρχιτεκτονική, γλυπτικό διάκοσμο και ιστορία του Παρθενώνα.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Στεργίου –Καψάλης στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο κ. Ελένη Κωνσταντακάτου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ομίλου για τις δυναμικές και καλλιτεχνικές μορφές έκφρασης, καθώς και το πρωτοποριακό έργο που παράγουν.

Υπενθύμισε δε, στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο για τις Περιφέρειες και Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Johannes Hahn, την παρέμβαση – εισήγησή του, για την ανάπτυξη του άξονα της κίνησης της οδού Λιθαγωγίας από την Πεντέλη στον Παρθενώνα, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΟΜΙΛΙΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ-ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!