Δ. Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Διήμερος εορτασμός αποτομής κεφαλής του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου

Διήμερος πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, Πολιούχου της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 28 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη κκ Σεραφείμ και στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου σε δρόμους της περιοχής. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Ιερός Ναός, Καμπάνη,
Παλαιολόγου, Ανδρούτσου, Μπιχάκη, Ιερός Ναός. Ανήμερα του εορτασμού μνήμης της αποτομής κεφαλής, Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 7 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η Αρχιερατική Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη κκ. Σεραφείμ, ενώ κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Πρόγραμμα διήμερου εορτασμού

Τρίτη 28 Αυγούστου
19:00 Μεγάλος Εσπερινός
20:30 Προσέλευση Καλεσμένων
21:00 Περιφορά και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου
22:00 Καύση πυροτεχνημάτων στην Κεντρική πλατεία της πόλης Τετάρτη 29 Αυγούστου
07:00 Αρχιερατική Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ, ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!