Δ. Νεάπολης-Συκεών: «Μερκούρεια 2013»

«Στην ψυχή, το μυαλό και τη συνείδηση όλων των Θεσσαλονικέων τα “Μερκούρεια” έχουν καταξιωθεί ως μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση πανελλήνιας ακτινοβολίας. Έχει αναγνωριστεί από τους ανθρώπους της τέχνης στη χώρα μας ως ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς».

Με την επισήμανση αυτή ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έδωσε το στίγμα της μεγάλης γιορτής του θεάτρου και του πολιτισμού, όπως είναι τα «Μερκούρεια», που διοργανώνονται φέτος για 19η συνεχή χρονιά, κατά την παρουσίαση του προγράμματος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η θεατρική συνάντηση, που διοργανώνουν ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), θα πραγματοποιηθεί  από τις 19 έως και τις 30 Αυγούστου, στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης». Συμμετέχουν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου-Θέατρο 4 Εποχές, Ρούμελης,  Ιωαννίνων, Καλαμάτας-Αγρινίου, Κοζάνης, Λάρισας-Θεσσαλικό Θέατρο, Κρήτης, Καβάλας-Θεατρικός Οργανισμός «Κ», το Δημοτικό Θέατρο Συκεών και το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» της Νεάπολης.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2013


Αφήστε μια απάντηση