δ-μάνδρας-ειδυλλίας-στη-γη-του-μύρωνα-685128
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 30.09.2019 | 18:00

Δ. Μάνδρας-Ειδυλλίας: Στη γη του Μύρωνα και το Φρούριο των Ελευθερών

Το Φρούριο των Ελευθερών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μαζί με πλήθος επισκεπτών τον Αντιδήμαρχο Ερυθρών Μιχάλη Σακελλάρη και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ερυθρών Δημήτρη Παγώνη, ο κος Στάθης ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Ευγενία Τσάλκου, στον αρχαιολογικό χώρο των Ελευθερών και το αρχαίο φρούριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα και επιβλητικότερα στον ελλαδικό χώρο.

«Νιώθω υπερήφανος που αυτό το μοναδικό δημιούργημα της αρχαίας ελληνικής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής βρίσκεται στον τόπο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας.

«Και δεν είναι μόνο το Φρούριο των Ελευθερών που έχει εμβληματική σημασία για το Δήμο μας. Είναι ακόμη ο Μύρων, που φιλοτέχνησε τον περίφημο Δισκοβόλο ακτινοβολώντας την αρμονία και το κάλλος της αρχαιοελληνικής αισθητικής. Είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε την αξία τους στις επόμενες γενιές ως θεματοφύλακες της ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας και πολύ σύντομα θα είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω τις ενέργειες μου  προς αυτή την κατεύθυνση».