Δ. Ευρώτα: Μουσικοχορευτική παράσταση “Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα”

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Λακωνίας, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Λακωνία – Δρόμοι Πολιτισμού», σας προσκαλεί την Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.00 μ.μ., στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου του Δήμου Ευρώτα, στην μουσικοχορευτική παράσταση “Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα”.

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” και ο “Σύνδεσμος Μπάιρον” για το Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό δημιούργησαν μια μοναδική παράσταση με τίτλο, “Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα”, αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως του προσφυγικού ελληνισμού Διδώς Σωτηρίου.

Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την περιοχή της Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπο-λης και της Καππαδοκίας, ενώ παρεμβάλλονται κατάλληλα επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα”.

Ερμηνεύουν δύο ταλαντούχοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η Αρετή Κετιμέ και ο Γιώργος Ντόβολος. Τα κείμενα της παράστασης απαγγέλλει μοναδικά o γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Συμμετέχουν μέλη της ορχήστρας της Σχολής “Εν Ωδαίς”, καθώς και σημαντικοί σολίστες μουσικοί. Επίσης, σε συνεργασία με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα αναδεικνύουμε την εγχώρια πρωτογενή δημιουργία εντάσσοντάς την στην παράσταση, όπου φυσικά υπάρχει η δυνατότητα. Σκοπός της παράστασης είναι να ξυπνήσει μνήμες, να ψυχαγωγήσει και παράλληλα να σταθεί αφορμή προβληματισμού και περαιτέρω ευαισθητοποίησης στο σύγχρονο σχετικό πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είσοδος Ελεύθερη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΑΡΩΜΑΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!