Δ. Αγίου Δημητρίου: «migrantfest 2012» - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
18
Οκτώβριος
Back

Δ. Αγίου Δημητρίου: «migrantfest 2012»

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Αγ. Δημητρίου, το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΓΣΕΕ, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 24 Ιουνίου στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγ. Δημητρίου (Σχολικό συγκρότημα Ζενέτου – Στρογγυλό) δράσεις για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, μέσω του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του νέου θεσμού που ορίζεται από τον Καλλικράτη, εδώ και δυο χρόνια πρωτοστατεί σε δράσεις με τη συνεργασία Φορέων, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Αυτές τις αξίες – σε πείσμα των ολοένα αυξανόμενων ξενοφοβικών τάσεων της ελληνικής κοινωνίας – προασπίζει ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, δεδομένου ότι με βάση αυτές οικοδομείται και ενισχύεται η κοινωνική συνοχή, η παιδεία & η ενσυναίσθηση των δημοτών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει στις 17:30 και θα εξελίσσονται οι εξής παράλληλες δράσεις:

  • Τοποθετήσεις και ομιλίες σχετικά με τα εξής θέμα: «Δεύτερη γενιά Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Πολιτικές και Προβλήματα Μετανάστες και εργασία στην κρίση».

Πάνελ ομιλητών:

  • Ατβαντίλ Μικαμπερίτση, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

  • Δημήτρης Χριστόπουλος, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

  • Παύλος Χαραμής, ΟΛΜΕ/ΚΕΜΕΤΕ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!