cine-πολεμικό-μουσείο-ένα-νέο-φιλόδοξο-θε-1053548
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 26.07.2022 | 23:38

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα νέο φιλόδοξο θερινό σινεμά στην καρδιά της Αθήνας

Σε ένα προνομιακό σημείο του κέντρου, δίπλα στο μετρό του Ευαγγελισμού και στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, ένα νέο θερινό σινεμά ανάβει για πρώτη φορά τους προβολείς του.

Το όνομα αυτού Cine Πολεμικό Μουσείο, το οποίο όπως ήδη θα μαντέψατε βρίσκεται πλησίον του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, επί της οδού Ριζάρη 2.. Ο φρέσκος υπαίθριος κινηματογράφος της πόλης κατασκευάστηκε τάχιστα τις τελευταίες εβδομάδες και πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα από την Πέμπτη 28/7. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές γίνονται οι τελευταίες προσθήκες στο χώρο, ώστε όλα να είναι έτοιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Την ιδέα και τη διεκπεραίωση του θερινού είχαν οι επιχειρηματίες Πάνος Παπαδάκος και Γιώργος Τσιτόπουλος οι οποίοι προέρχονται από το χώρο της εστίασης.

cine_polemiko_mouseio2

©Λεωνίδας Τούμπανος

Σήμα κατατεθέν του σινεμά αποτελεί το ξεχωριστό αμφιθεατρικό στήσιμό του, ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και η έμφαση που θα δοθεί στην άνεση του θεατή κατά την πρόσβασή του σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, η χωρητικότητά του ανέρχεται στις 220 θέσεις μεταξύ των οποίων τοποθετούνται πολλά τραπέζια ως είθισται στους θερινούς. Επιπλέον, η μεγάλη απόσταση ανάμεσά τους αποτελεί συνειδητή επιλογή των υπευθύνων ώστε το Cine Πολεμικό Μουσείο να είναι καθολικά προσβάσιμο και σε ΑμεΑ.

cine_polemiko_mouseio3

©Λεωνίδας Τούμπανος

Το “Αθηνόραμα” ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Τσιτόπουλο ώστε να μάθει περισσότερα γύρω από το εγχείρημα. “Στόχος μας είναι να αυξήσουμε όσο περισσότερο γίνεται την αξία της κινηματογραφικής εμπειρίας και την άνεση του θεατή. Κάνουμε μικρές πινελιές προς αυτήν την κατεύθυνση διότι είναι μία από τις βασικές φιλοδοξίες μας. Δεν έχουμε, όμως, τη ψευδαίσθηση πως ερχόμαστε για να ανατρέψουμε τα πράγματα”, δηλώνει σχετικά με το πνεύμα που διαπνέει το άνοιγμα του θερινού. Κατά πόσο, άραγε, τον προβληματίζει το γεγονός πως το σινεμά ξεκινά ενώ η καλοκαιρινή σεζόν ήδη “τρέχει”; “Γνωρίζουμε πως κάνουμε εγκαίνια σε μια δύσκολη συγκυρία, αφού βρισκόμαστε στη μέση της θερινής περιόδου. Ωστόσο έχουμε πολλά όνειρα για αυτό το σινεμά και ελπίζουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα περιβάλλον στο οποίο η κάθε ταινία θα είναι πρωταγωνιστής, ο κάθε επισκέπτης θα νιώθει οικειότητα και θα θελήσει να επισκεφθεί ξανά το χώρο”.

cine_polemiko_mouseio4

©Λεωνίδας Τούμπανος

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο ως προς αυτό θα παίξει και το κυλικείο – μπαρ του κινηματογράφου, το οποίο δε θα περιοριστεί στα παραδοσιακά σνακ, αναψυκτικά και ποτά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Αθηνοράματος”, το πλήρες μενού βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς οι υπεύθυνοι μελετούν τις λεπτομέρειες σε συνεργασία με Έλληνα σεφ. Το βέβαιο είναι πως για το πρώτο διάστημα λειτουργίας μαζί με το εισιτήριο, το οποίο κοστίζει € 12 (€ 7 μειωμ.), θα προσφέρεται ένα δροσερό ποτό καλωσορίσματος. Προβλέπεται, επίσης, ειδική τιμή για όσους θεατές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο Cine Πολεμικό Μουσείο.

cine_polemiko_mouseio5

©Λεωνίδας Τούμπανος

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον προγραμματισμό έχει αναλάβει η εταιρία διανομής Rosebud.21. Ο υπεύθυνος του οργανισμού και εκ των πλέων έμπειρων στο χώρο, Ζήνος Παναγιωτίδης, μίλησε στο “Αθηνόραμα” σχετικά με την επικείμενη συνεργασία. “Σαν εταιρία μας αρέσει να αγκαλιάζουμε καθετί καινούριο. Έτσι κι αλλιώς, κάθε φορά που ανοίγει ένας καινούριος κινηματογράφος αποτελεί ένα ευτυχές γεγονός. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια κίνηση όπως η συγκεκριμένη, η οποία γίνεται με πολλή αγάπη και φιλοδοξία. Για αυτό και εμείς θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μάθει το Cine Πολεμικό Μουσείο όλο το αθηναϊκό κοινό”.

Ο θερινός ξεκινά το πρόγραμμά του με δύο ταινίες καθημερινά, το γαλλικό δράμα “Άιφελ” (Μαρτέν Μπουρμπουλόν, 2021) και την οικογενειακή κωμωδία “Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού” (Ζιλιέν Ραπενό, 2021). Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα από την Πέμπτη στον κινηματογραφικό οδηγό του “Αθηνοράματος”.

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή αρχή, καλή επιτυχία και καλές προβολές!

cine_polemiko_mouseio6

©Λεωνίδας Τούμπανος
cine_polemiko_mouseio7

©Λεωνίδας Τούμπανος
cine_polemiko_mouseio8
Πηγη: athinorama.gr