Αχαρνές: Κοσμοσυρροή στο Αγροφεστιβάλ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Αχαρνές: Κοσμοσυρροή στο Αγροφεστιβάλ

Έπεσε η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού το οποίο διεξήχθη στην πόλη μας από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012. Το φεστιβάλ επισκέφτηκε πλήθος κόσμου από όλη την Αττική και την επαρχία και φυσικά από την πόλη μας.

Τη συμμετοχή τους σε αυτό δήλωσαν με την παρουσία τους παραγωγοί της πόλης μας αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι εκθέτες εγκαταστάθηκαν σε καινούργια περίπτερα του Δήμου μας, πλήρως εξοπλισμένα, δεδομένου ότι ο Δήμος και ειδικότερα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) αποφάσισε φέτος να αναλάβει την εξ’ ολοκλήρου οργάνωση του Φεστιβάλ και κατά γενική ομολογία έλαβε την αυτοδυναμία τόσο από τον κόσμο όσο και από τους έκθετες που συμμετείχαν.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως την 3η ημέρα του φεστιβάλ διανεμήθηκε στους εκθέτες έντυπο ερωτηματολόγιο, το οποίο μάλιστα συμπληρώθηκε από όλους ανεξαιρέτως και στο οποίο είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις και παρατηρήσεις τους σχετικά με την έκθεση. Από την μελέτη των ερωτηματολογίων διαπιστώθηκε πως το αποτέλεσμα της όλης διοργάνωσης ήταν αρκετά ικανοποιητικό ενώ οι χρήσιμες παρατηρήσεις τους θα βοηθήσουν ώστε η διοργάνωση να γίνει ακόμα καλύτερα την επόμενη χρονιά.Σημαντική είναι και η ικανοποίηση ως προς την ασφάλεια των περιπτέρων την οποία είχε αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γκίκας με την συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου ενώ την εξέδρα ΄΄ έντυσε΄΄ το τρισδιάστατο σκηνικό που απεικόνιζε ένα παλαιό σπίτι στην κεντρική εξέδρα ήταν ένα έργο της Μαρίας Γκίκας από το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου μας.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν σύλλογοι τόσο από τον Δήμο μας όσο και από γειτονικούς Δήμους .Ιδιαίτερη υπήρξε η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Άργους, το χορευτικό του συλλόγου Κυνιδαριωτων Νάξου, «Ο Άγιος Γεώργιος» το οποίο συνόδευσε ο αγαπημένος καλλιτέχνης Βαγγέλης Κονιτόπουλος, το χορευτικό του Συλλόγου Ελληνικιωτων Μεσολογγίου.

Ξεχωριστή πινελιά έδωσαν και φέτος στο φεστιβάλ τα παιδιά από την Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων. Επίσης συμμετείχαν το φιλοξενούμενο συγκρότημα από την Ρουμάνια και η χορωδία της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας παράρτημα Αχαρνών.

Καθημερινά με την βοήθεια εθελοντών από το Δήμο μας προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε στο κοινό παραδοσιακές γεύσεις. Έτσι την Πέμπτη γυναίκες της πόλης μας, έφτιαξαν και πρόσφεραν παραδοσιακά μακαρόνια-ντοτίλιες. Την Παρασκευή ο κος Σινης μελισσοκόμος έφτιαξε λουκουμάδες με μέλι για όλο τον κόσμο, ενώ το Σάββατο ο σύλλογος Ηπειρωτών πρόσφερε πίτες και τσίπουρο. Την Κυριακή μας «γλύκαναν» με μαρμελάδα φράουλα και ένα ιδιαίτερο φραουλοποτό οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 6ου και 12ου δημοτικού σχολείου και του σχολειού της Βαρυμπόμπης.

Ξεχωριστές στιγμές του 4ημερου υπήρξαν και οι παραστάσεις από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών. Την Τετάρτη παρουσίασαν «Το κλάμα βγήκε από τον Παραδεισο» σε συνεργασία με το χορευτικό του Δήμου, ενώ την Κυριακή εντυπωσίασαν με την παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» και τα δυο έγιναν με την επιμέλεια της Χαράς Τσιγιάννη. Ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν το Σάββατο στον χώρο του Δημαρχείου οι παιδικοί σταθμοί που συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στο αγροτικό φεστιβάλ.

Καθημερινά υπήρχαν δραστηριότητες για όλα τα παιδιά με παιχνίδια ανακύκλωσης και με κάθε συμμέτοχη κέρδιζαν και δώρο ενώ ειδικά το Σαββατοκύριακο τα παιδιά έκαναν face painting και φωτογραφίζονταν με τον Γκουφη και τον Ντόναλντ. Για άλλη μια φορά τεράστια επισκεψιμότητα είχε η άμαξα με το άλογο που έκανε δωρεάν βόλτα στους δρόμους της πόλης μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρη Ντούρος τίμησε άτομα ή επιχειρήσεις από το Δήμο μας που έχουν διακριθεί για τη συμβολή τους στη διατήρηση και ανάπτυξη προϊόντων ή διαδικασιών σχετικών με τον αγροτικό τομέα. Έτσι την ημέρα των εγκαινίων την Παρασκευή τιμήθηκαν οι κ.κ Γιάννης Γκίκας (οικονομολόγος) και Γιάννης Γκίκας (Γεωπόνος-τεχνολόγος) από την εταιρεία ΓΚΙΚΑΣ ΦΑΡΜ. Η εταιρεία ΓΚΙΚΑΣ ΦΑΡΜ εδώ και χρόνια καλλιεργεί λαχανικά και αρωματικά φυτά έχοντας καθιερωθεί σαν μια από τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες εταιρείες του χώρου. Η εταιρεία ΓΚΙΚΑΣ ΦΑΡΜ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από φρέσκα λαχανικά μέχρι γλαστράκια με αρωματικά φυτά που καλύπτουν τις διατροφικές απαιτήσεις της ελληνικής οικογενείας. Επίσης ο Γιώργος Λέκκας (τεχνολόγο γεωπόνο),ο όποιος τιμήθηκε για την διαχρονική του παρουσία ως ανθοπαραγωγός στην αχαρναϊκή γη. Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της πόλης μας που έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια του Δήμου μας και να συνδυάσει το όνομα της με την ποιότητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η εταιρεία ΣΤΑΜΟΥ. Ο Δήμαρχος Αχαρνών παρέδωσε το βραβείο στον κύριο Γιώργο Στάμου .

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπολέως Αθηναγόρας μαζί με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της πόλης μας στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Αλέξανδρο Μουσατωβ. Ο δήμαρχος Αχαρνών πρόσφερε σε όλους αντίγραφο από την παράσταση Πομπής των Παναθηναίων στη ζωοφόρο του Παρθενώνος. Το δώρο φιλοτεχνήθηκε από το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους τοπικούς συλλόγους, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Χωριανόπουλο για την συμβολή στην αφιλοκερδή συμμέτοχη του Βαγγελη Κονιτοπουλου στο πρόγραμμα της Παρασκευής, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Πετακο για την «χορηγία» των φραουλων, των κυριών που βοήθησαν στις ντοτιλιες( Έφη Ράπτη,Νίκη Κολυβα,Σκρέκη Ιωάννα,Βικυ Καράμπελα-Μιχα, Βενετσανου και Νίκη Μαρινη), τον κύριο Σινη που πρόσφερε τους λουκουμάδες, τους συλλόγους γονέων του 6ου και 12ου δημοτικού σχολειού και του σχολείου της Βαρυμπόμπης και το σύλλογο Ηπειρωτών για τις πίτες που πρόσφεραν στον κόσμο. Τα δώρα που προσφέρονταν στα παιδιά ήταν μια προσφορά της κύριας Σαμαριδου.

Χορηγοί του φεστιβάλ ήταν η pizza fun που τύπωσε 40.000 φυλλάδια, το περιοδικό ciao που προώθησε το φεστιβάλ μέσω δωρεάν καταχωρήσεων καθώς και συναφής ηλεκτρονικές σελίδες όπως: το agrocapital, και η ηλεκτρονική σελίδα του επαγγελματικού επιμελητήριου Αθηνών. Σημαντική ήταν η συνδρομή των τοπικών μέσων ενημέρωσης αλλά και η χρησιμοποίηση των στεγάστρων του Δήμου, με αφίσες που τύπωσε δωρεάν ο κος Χάρης Πολίτης.

Τέλος, σημαντική ήταν η συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου που εργάστηκαν πυρετωδώς ώστε να είναι όλα έγκαιρα, των υπάλληλων που στελέχωσαν το περίπτερο του Δήμου, των δύο υπαλλήλων Φάνη Κορδατζή και Σοφία Κοσμίδου που παρουσίασαν το φεστιβάλ και τέλος των ειδικών συνεργατών του Δήμου Αχαρνών Μ. Δέδε, Χρ.Αναγνωστόπουλου, Ελ. Κατάρα και Β. Κούργια που εργάσθηκαν το τελευταίο τρίμηνο για το 2ο Αγροτικό Φεστιβάλ Προϊόντων και Πολιτισμού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!