Αθήνα: kidsmolia στην πλ. Κοτζιά

To 1ο Φεστιβάλ Εφήμερης Ζωγραφικής, Κ.I.Μ.Ο.L.I.A. Τέχνη του δρόμου, πραγματοποιείται από τις 24-25 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αθήνα, στην πλατεία Κοτζιά. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική πλατφόρμα για παιδιά και εφήβους, Very Young Contemporary Art (www.vyca.gr) με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και την ευγενική χορηγία των επαγγελματιών της Βαρβακείου Αγοράς.

Είναι μια καλλιτεχνική δράση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό την ενθάρρυνση της παιδικής και εφηβικής δημιουργικής δραστηριότητας μέσω της σύγχρονης τέχνης και την γνωριμία των παιδιών με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, 21 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί ζωγραφίζουν εφήμερα έργα τέχνης στο πλακόστρωτο της πλατείας με μοναδικό μέσο την κιμωλία.

Συμμετέχουν οι: Aλέξανδρος Αβρανάς, Απόστολος Γεωργίου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Γυπαράκης, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Λίνα Θεοδώρου, Νίκος Καναρέλης, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Αλέξανδρος Λάιος, Παναγιώτης Λιανός, Μάρω Μιχαλακάκου, Iωάννα Μύρκα, Nίκος Παπαδόπουλος, Άρτεμις Ποταμιάνου, Ράνια Ράγκου, Στέφανος Ρόκος, Γιάννης Σαββίδης, Δημήτρης Τάτταρης, Πάνος Φαμέλης, Δημήτρης Χρηστίδης, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η κιμωλία, το προσφιλές αυτό εργαλείο μάθησης αλλά και παιχνιδιού για τα παιδιά γίνεται στα χέρια του καλλιτέχνη το αποκλειστικό μέσο δημιουργίας ενός έργου τέχνης.

Η ζωγραφική του δρόμου δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να παρακολουθήσουν, σε πραγματικό χρόνο, τη διαδικασία δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού έργου, να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες και να συνομιλήσουν μαζί τους.

κ ι ν τ ς μ ο λ ί α [kidsmolia]

Στο παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» τα παιδιά ζωντανεύουν μια ολόκληρη πόλη με χρωματιστές κιμωλίες, συμμετέχοντας σε ένα απίθανα διασκεδαστικό παιχνίδι ζωγραφικής!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν μια εκδοχή της εφήμερης τέχνης, εμπνέονται από τις ζωγραφικές συνθέσεις των καλλιτεχνών και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, κάνουν τις δικές τους εφήμερες δημιουργικές παρεμβάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας. To παιδικό εργαστήρι συντονίζει ο Κώστας Μπεβεράτος.

Ελεύθερη ζωγραφική από νέους

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, νέοι, έφηβοι και μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας αφήνουν το δικό τους εφήμερο ζωγραφικό αποτύπωμα στο δάπεδο της πλατείας.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ

Το φεστιβάλ αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και εφήβους, του Very Υoung Contemporary Art, που έχει ως αποστολή την καλλιέργεια της εικαστικής αντίληψης των παιδιών, τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων για τη σύγχρονη τέχνη, την ανάδειξη αυθόρμητων εικαστικών πειραματισμών και νέων καλλιτεχνικών τρόπων έκφρασης.

Τα παιδιά βιώνουν τους τρόπους και τις διαδικασίες με τους οποίους παράγεται το εικαστικό έργο, κατανοούν βαθύτερα τους λόγους για τους οποίους δημιουργείται, τον ρόλο, τη λειτουργία του και εντέλει τους ερμηνευτικούς τρόπους προσέγγισής του.

Πρόγραμμα

24.9

Οι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν από τις 11πμ

Παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» (11π.μ. – 6μ.μ.)

25.9

Ελεύθερη ζωγραφική από νέους και μαθητές σχολείων της Αθήνας

Παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» (10π.μ. – 6μ.μ.)

Χρήσιμες πληροφορίες: Είσοδος ελεύθερη. Για το παιδικό εργαστήρι και την ελεύθερη ζωγραφική θα διατίθενται δωρεάν κιμωλίες.

Πρόσβαση: Πλατεία Κοτζιά, (οδός Αθηνάς/Αιόλου, έναντι Δημαρχείου Αθηνών), με Αττικό Μετρό: στάση Ομόνοια/Μοναστηράκι.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!