ART HUB Athens: Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο μας;

Οι Τέχνες και ο Πολιτισμός αντιπροσωπεύουν μια πτυχή της κοινωνίας και του ίδιου του ανθρώπου, μέσω των οποίων γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων και αντιλήψεων. Έτσι, η Τέχνη αποτελεί την κοινή και πανανθρώπινη γλώσσα  που οι άνθρωποι επικοινωνούν και χρησιμοποιούν, μοιράζοντας τις εμπειρίες τους, ώστε να προκύψουν τα βιώματα που είναι ικανά να αποτελέσουν τους θεμέλιους λίθους για έναν καλύτερο κόσμο.

Το 2019 ιδρύθηκε η Διεθνής Πλατφόρμα Πολιτιστικής και Δημιουργικής Έκφρασης ART HUB Athens  στην οποία συναντιούνται, εκφράζονται και συνεργάζονται καλλιτέχνες και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο, με στόχο την αφύπνιση του κοινωνικού συνόλου και τη δημόσια δράση μετατρέποντας τον άνθρωπο από παρατηρητή και παθητικό δέκτη, σε δημιουργό της πραγματικότητάς του.

Ιδρύθηκε για να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στην Tέχνη και την Kοινωνία, εξυπηρετώντας ανθρωπιστικούς σκοπούς μέσω της σύγχρονης Τέχνης, με απώτερους στόχους: την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ανθρώπινα, περιβαλλοντικά και πολιτικά δικαιώματα, την αλληλεγγύη και την κατάργηση των στερεοτύπων.

Εμπνευσμένο από το Άρθρο 27 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, «Όλοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν ελεύθερα στην πολιτιστική ζωή της κοινότητας, να απολαμβάνουν τις Τέχνες και να μοιράζονται την επιστημονική πρόοδο και τα οφέλη τους», το ART HUB Athens στοχεύει στην εμπλοκή της Τέχνης ως σημαντικού εργαλείου για την ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών λαών, πολιτισμών και κοσμοθεωριών ως προς την ενθάρρυνση της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σχέσης ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τα σημαντικά κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

Με βασικές αρχές την Δημοκρατία, την Ισότητα και την Συνεργασία ανάμεσα σε φορείς, οργανισμούς και καλλιτέχνες ανεξαρτήτου υπόβαθρου, στοχεύει κυρίως στη συμμετοχή σε εκδηλώσεις και προγράμματα διεθνούς εμβέλειας, στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιωματικών εργαστηρίων με τη συνεργασία της κοινότητας, στον πειραματισμό με την τεχνολογία και την εκτεταμένη προσβασιμότητα της Τέχνης στο ευρύτερο κοινό.

Το ART HUB Athens ενώνει και προσυπογράφει τις κινήσεις του, με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (United Nations 2030 Agenda SDGs) συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής.

Το παγκόσμιο δίκτυο καλλιτεχνών ART for Social Change είναι μια εμβληματική πρωτοβουλία του ART HUB Athens που συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με παγκόσμιο αντίκτυπο και κοινό σκοπό την υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) μέσω των Τεχνών.

Με τις κοινωνικές και όχι μόνο, προκλήσεις σε διεθνές επίπεδο να είναι πολλές, το ART HUB Athens μέσω του παγκόσμιου δικτύου καλλιτεχνών και των καινοτόμων projects·  του οράματος για κοινωνική αλλαγή μέσω της Τέχνης -ART for Social Change- συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας γενιάς νέων με ενδιαφέρον για την Τέχνη και την δράση για κοινωνική αλλαγή.

Οι καλλιτέχνες γίνονται καταλύτες και οι άνθρωποι συμπαραγωγοί της κοινωνικής αλλαγής.

 

«Για εμάς, η Τέχνη είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε στην κοινωνική αλλαγή. Δημιουργεί γέφυρες και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε σε μια γλώσσα που είναι παγκοσμίως κατανοητή. Προωθεί την κατανόηση, την ανοχή και την ενσωμάτωση ξένων τρόπων ζωής και πολιτισμών.» Γουγουγιάννη Ειρήνη– Founder & CEO at ART HUB Athens

Site: www.arthubathens.org

Facebook Page: www.facebook.com/arthubathens

Instagram: www.instagram.com/arthub_athens

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΤΕΧΝΗ, ART HUB ATHENS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!