αντιφασιστική-συναυλία-αλληλεγγύης-435380
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 17.01.2018 | 08:31

Αντιφασιστική συναυλία αλληλεγγύης με την Λαϊκή Ορχήστα Μ. Θεοδωράκης

Η Λαϊκή Ορχήστα Μ. Θεοδωράκης, μουσικοί και ηθοποιοί ενώνουν τις φωνές τους κατά του φασισμού και του ρατσισμού στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Gagarin 205 το Σάββατο 20 Γενάρη.

Μαζί της αφιλοκερδώς οι παρακάτω καλλιτέχνες: Παντελής Αμπαζής, Κίτρινα Ποδήλατα, Υακίνθη Λάγιου, Σοφία Παπάζογλου, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Αγγελική Τουμπανάκη, Ιωάννα Φόρτη, Απόστολος Ρίζος.

Ακόμη στη συναυλία συμμετέχουν οι Δημήτρης Πουλικάκος και Νίκος Σπυρόπουλος, MC YINKA, Jerome Kaluta, Duοyu, RadioSol, ΛΑΡΓΚΟ.

Την συναυλία θα πλαισιώσουν οι ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου, Παντελής Δεντάκης, Βασίλης Σπυρόπουλος, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκη Σερέτη.

Η συναυλία αλληλεγγύης της ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο 20 Γενάρη 8μμ στο Γαγκάριν είναι ένας σημαντικός σταθμός του κινήματος που παλεύει για να ολοκληρωθεί η δίκη και να καταδικαστούν παραδειγματικά οι νεοναζί και στέκεται στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών.

Η μεγαλειώδης κινητοποίηση πάνω από εξήντα χιλιάδων εργαζόμενων, νέων και προσφύγων στην Βιέννη ήταν η ηχηρή απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στην νέα συγκυβέρνηση φιλελευθέρων-ακροδεξιών στην Αυστρία. Είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο για την δυνατότητα του αντιφασιστικού κινήματος να φράξει το δρόμο στην άνοδο της φασιστικής απειλής παντού. Στην Ευρώπη, η φασιστική απειλή φούντωσε με την ώθηση της ανόδου του Τράμπ, την εκστρατεία του κατά των μουσουλμάνων αλλά και από τις πολιτικές της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο, των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης που πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο.

Σε αυτήν την ανοδική πορεία των φασιστών στην Ευρώπη επιχειρεί η υπόδικη Χρυσή Αυγή να ξαναπιάσει την χαμένη ορμή της, προχωρώντας σε επιθέσεις στις γειτονιές. Βρίσκει όμως μπροστά της το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα που προχωράει στην οργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης στις 17 Μάρτη, σε συντονισμό με τα κινήματα στην Ευρώπη.

Εισιτήρια 5 ευρώ. Σημεία πώλησης: ΚΕΕΡΦΑ, (Αιόλου 47, 5ος. Τηλ. 2013232871), Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, (Φειδίου 14-16 πίσω από Τιτάνια-Ρεξ, τηλ: 2015247584), Δισκοπωλείο Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Σάββατο 20 Γενάρη, 8μμ

GAGARIN 205 Live Music Space

Αθήνα, Λιοσίων 205

Μετρό, ΗΣΑΠ Αττική • Λεωφορεία – στάση Θυμαράκια 024, 701, 704, 719,

747, A10, A11, B10, B11, B12, Γ10, Γ12